Nieuw online fleet management platform voor optimale efficiency

Gepubliceerd op 18-04-2024 08:30

Met een breed aanbod aan informatie en een toonaangevend gebruiksgemak zet het nieuwe PACCAR Connect de maatstaf op het gebied van online fleet management platforms. PACCAR Connect is gemakkelijk toegankelijk en maakt zeer eenvoudig integratie mogelijk met reeds aanwezige software van derde partijen. Elke nieuwe DAF XB, XD, XF, XG en XG+ wordt standaard geleverd in combinatie met maar liefst 10 jaar PACCAR Connect.

Diverse componenten

PACCAR Connect omvat diverse onderdelen: hardware en software geïntegreerd in de vrachtwagen, een optionele uitneembare tablet in de cabine, en een online portal dat toegankelijk is op vrijwel elk vast en mobiel apparaat. Hierdoor biedt PACCAR Connect altijd en overal real-time inzicht in de prestaties van individuele voertuigen en de gehele vloot, alsook in logistieke processen en de rijstijl van chauffeurs. Door dit inzicht helpt PACCAR Connect bedrijven hun rendement te optimaliseren.

Naadloze integratie

Een van de grote voordelen van PACCAR Connect is dat reeds aanwezige logistieke applicaties van ‘derde partijen’ gebruik kunnen maken van data uit de online portal. Dat maakt het eenvoudig alle logistieke processen en prestaties van een vloot te monitoren vanaf een computer, laptop of zelfs tablet.

De PACCAR Connect Tablet helpt ook de chauffeur het werk makkelijker en efficiënter te maken. De tablet koppelt namelijk de mobiele services van PACCAR Connect aan het DAF navigatiesysteem. Hierdoor kunnen onder meer nieuwe, door de thuisbasis uitgezette routes eenvoudig en rechtstreeks worden doorgestuurd naar de DAF Truck Navigation.

Rapportages

Met PACCAR Connect kunnen alle prestaties van individuele vrachtwagens en de hele vloot 24/7 online worden bekeken, of op elk gewenst moment worden ontvangen via de 'Report Scheduler' in de mailbox. Het dashboard, inclusief route- en brandstofrapportages, kan volledig worden aangepast aan de voorkeuren van de gebruiker. Voor maximale efficiëntie maakt PACCAR Connect gebruik van 'geofencing', wat betekent dat de thuisbasis automatisch een melding ontvangt wanneer een vrachtwagen in de buurt van het losadres arriveert of na onderhoud bij de dealer weer volledig operationeel is.

Fleetowners die nog dieper inzicht willen, kunnen gebruikmaken van de optionele Eco Score en Vehicle Health modules. De Eco Score biedt uitgebreide analyses van het rijgedrag van chauffeurs, terwijl de Vehicle Health module inzicht geeft in de conditie van het voertuig, inclusief actuele dashboardmeldingen en een voorspelling van wanneer het volgende onderhoud nodig is.

Standaard 10 jaar

Elke nieuwe DAF XB, XD, XF, XG en XG+ is voor een periode van 10 jaar gekoppeld aan PACCAR Connect, ook als het voertuig van eigenaar wisselt. Vanzelfsprekend worden in die periode alle updates van de portal kosteloos doorgevoerd, waardoor altijd de laatste software beschikbaar is. Gebruikers van het bestaande DAF Connect krijgen zonder extra kosten een software-update naar het nieuwe en uitgebreide PACCAR Connect aangeboden.

Bron: www.esatrucks.eu 

Bron

Schrijf je in voor de Entreeding nieuwsbrief

Wekelijks verstuurd, met het laatste nieuws uit de de groen, grond en infra branche!