7 Scania's G410 trekkers voor Van der Velde Nieuwe pekela

Gepubliceerd op 26-08-2015 10:10
Zandhandel en Transportbedrijf H.H. van der Velde B.V. uit het Groningse Nieuwe Pekela heeft onlangs de sleutels van zeven nieuwe Scania’s in ontvangst genomen. Een nieuwe langlopende overeenkomst met aardappelverwerker Avebe maakte de investering in de nieuwe G410 trekkers nodig. De trucks zullen dan gecombineerd worden met kipperopleggers om de gerooide aardappelen van de telers naar het verwerkingsbedrijf te transporteren.
Scania G410 trekkerScania G410 trekker

De zuinige 410 pk SCR-only Euro 6 motor heeft in korte tijd een sterke reputatie verworven dankzij het lage brandstofverbruik. André van der Velde: “Naast brandstofverbruik zijn ook betrouwbaarheid en de hoge inruilwaarde voor ons belangrijke overwegingen geweest.” De voertuigen zijn afgeleverd door de vestiging Scania Groningen.

Alle nieuwe Scania’s zijn uitgerust met de zuinige 410 pk 13 liter motor met een koppel van 2150 Nm. In veel binnen- en buitenlandse tests heeft deze motor, of de 450 pk variant, menig brandstofrecord gebroken. Ook in de dagelijkse praktijk combineert deze motor veel trekkracht met een lage brandstofrekening. De G Highline cabine biedt de chauffeurs een werkplek die niets te wensen overlaat. De cabine staat iets lager op het chassis waardoor het in- en uitstappen vergemakkelijkt wordt. Met het verhoogde dak biedt de Highline cabine veel bewegingsruimte.
André van der Velde licht de keuze voor Scania verder toe: “Na de eerste selectie bleven Scania en Mercedes over. Toen we de specificaties gingen vergelijken bleek de standaarduitrusting van de Scania veel royaler te zijn. Zo zat er op de Scania standaard Advanced Emergency Braking en Lane Departure Warning voor hetzelfde geld.”

H.H. van der Velde heeft een rijke historie die in 1946 begon in de zandwinning. Nu, zeventig jaar later, staat de derde generatie aan het roer en biedt het bedrijf werk aan zo’n 45 mensen. Het bedrijf beschikt in Nieuwe Pekela over twee zandwinlocaties: Heeresveld voor ophoogzand en Kruiselwerk voor hoogwaardig industriezand, waaronder kwartsfilterzand. Met een wagenpark van 27 vrachtwagens wordt zand in de wijde regio geleverd.

www.hhvdvelde.nl
7 Scania's G410 trekkers voor H.H. van der Velde uit Nieuwe pekela7 Scania's G410 trekkers voor H.H. van der Velde uit Nieuwe pekela

Schrijf je in voor de Entreeding nieuwsbrief

Wekelijks verstuurd, met het laatste nieuws uit de de groen, grond en infra branche!