DAF FAD 400 10X4 voor Maessen Venray

Gepubliceerd op 28-04-2016 09:20

Maessen Recycling BV uit Venray heeft recent een nieuwe DAF 10x4 kippervrachtauto in gebruik genomen. De DAF FAD 400 heeft standaard 19 ton achter asstel met een asafstand van 1,31 m.

DAF FAD 400 10X4 DAF FAD 400 10X4

De achterassen worden geplaatst op 1,81 m met behoud van mechanische vering. Hierdoor wordt het draagvermogen 23 ton. Op 1,31 m voor het tandemstel is een luchtgeveerde as geplaatst met 7,5T draagvermogen. Zo ontstaat er een korte auto met een totaalgewicht van 50 ton. De DAF 10x4 gaat een DAF 5-asser vervangen waar de achterassen op 1,31m staan. Met deze vorige auto waren veel problemen met aslast overschrijding . Maessen Recycling heeft de nieuwe auto laten opbouwen met een “Hardox” kipper van firma Ruiseveld. Door de kipper kort tegen de cabine te bouwen worden de voorassen goed belast. Hierdoor kan de volledige 50 ton worden benut zonder aslast overschrijding.

Maessen Recycling BV heeft in de regio haar naam gevestigd in de afvalbranche. Het innemen en verwerken van diverse afvalstromen behoort tot haar werkzaamheden. Bouwafval en sloopafval zijn afvalstoffen die vrijkomen bij het bouwen, renoveren en slopen van panden. De afvalstromen bestaan doorgaans uit puin, hout en diverse andere soorten afval. Maessen Recycling BV probeert zoveel mogelijk deze materialen te verwerken tot secundaire grondstoffen. Zo wordt puin bijvoorbeeld met behulp van een breekinstallatie verwerkt tot menggranulaat. Deze ontstane bouwstof wordt weer ingezet als funderingsmateriaal in de bouwsector.

www.maessenbedrijven.nl
DAF 10X4 kippervrachtauto voor Maessen Recycling BV uit VenrayDAF 10X4 kippervrachtauto voor Maessen Recycling BV uit Venray
10x4 kiepwagen10x4 kiepwagen

Schrijf je in voor de Entreeding nieuwsbrief

Wekelijks verstuurd, met het laatste nieuws uit de de groen, grond en infra branche!