TOBROCO-GIANT toont wereldpremières tijdens eerste deelname INTERMAT

Gepubliceerd op 27-03-2018 14:21

In april neemt TOBROCO-GIANT voor het eerst deel aan deze internationale beurs op het gebied van constructie en infrastructuur. Bezoekers kunnen in hal 5B op stand M044 direct kennis maken met twee wereldprimeurs. Allereerst is dat een 25 pk versie van de nieuwe skidsteer laders, de SK252D. Maar centraal op de stand staat de G4500 X-TRA, een wiellader in de 4,5 tons klasse met laag voorframe voor extra hefvermogen. 
 

Compact design, BIG in performance
Een slogan die meer dan ooit van toepassing is op de nieuwe skidsteer laders. Vanwege de compacte afmetingen kan de skidsteer op plaatsen komen waar andere machines niet kunnen komen. Zo kunnen banden op locatie verwisseld worden en is er een machinebreedte tussen 76(!) en 110 centimeter te realiseren. De SK252D heeft een beperkt eigen gewicht van slechts 810 kg en is hierdoor binnen in een gebouw te gebruiken om te breken, slopen en materialen aan en af te voeren.

Door het toepassen van een grotere hydrauliekpomp is het vermogen toegenomen en is  de opbrengst verhoogt tot 35 L/min en 180 bar. Grotere wielmotoren zorgen voor betere rijeigenschappen en meer duw- en trekkracht. Gecombineerd met een kiplast van 434 kg zorgt dit voor een machine die werkzaamheden veilig en efficiënt uit kan voeren.
  
Actief in nieuw segment met G4500 X-TRA
Met de komst van de G4500 X-TRA is de G4500 serie compleet, nadat in november vorig jaar de G4500 en G4500 TELE werden geïntroduceerd. Het X-TRA model is specifiek ontwikkeld voor het extreem zware werk en werkzaamheden binnen de constructie en het grondverzet. Afhankelijk van de opties heeft een G4500 X-TRA een bedrijfsgewicht tussen de 4.400 en 5.200 kg. Dit maakt dat de TOBROCO-GIANT voor het eerst actief wordt in de 4,5-tons klasse.

De machine kan geheel naar de wensen van klanten geconfigureerd worden. Zo is er keuze uit twee verschillende Kubota dieselmotoren; één met 36 kW / 50 pk en een versie met 54 kW / 74 pk. Beide zijn uitgerust met een katalysator (DOC) en roetfilter (DPF) en voldoen aan de laatste Stage V normen. De hydrostatische 4-wielaandrijving met automotive besturing en 100% schakelbare sper op beide, 16 tons, assen zorgen altijd voor voldoende grip, veel trekkracht en een soepele beweging. Dit wordt gecombineerd met een kiplast die tussen 3.500 en 5.000 kg ligt.

Daarnaast zijn er nog 3 andere machines op de stand te bezichtigen. Dit zijn de D254SW TELE,  V452T X-TRA HD en 4548 TENDO HD. Deze machines staan bekend om hun prestaties, hoge efficiëntie en betrouwbaarheid. Zaken die van belang zijn als het gaat om bouw, sloop en graaf werkzaamheden

www.tobroco-giant.com

Schrijf je in voor de Entreeding nieuwsbrief

Wekelijks verstuurd, met het laatste nieuws uit de de groen, grond en infra branche!