TB225: capaciteit van een drie tonner met het ideale transportgewicht

Gepubliceerd op 10-05-2018 14:45

Een krachtige twee- of drietonner die tóch nog eenvoudig vervoer kan worden op een aanhanger. Dat is al een tijdje een veelgehoorde wens van de Nederlandse machinegebruiker. Verhoeven is om deze reden met Takeuchi om tafel gegaan om de mogelijkheden voor deze machine te bespreken. Het resultaat is de krachtige én wendbare TB225. Een “dikke” tweetonner met het ideale transportgewicht. Je vervoert deze minigraver gemakkelijk - inclusief drie bakken - op je eigen aanhanger.

Machines in deze klasse worden namelijk vaak vervoerd op ons Nederlandse en Belgische wegennet. Maar steeds vaker vinden er controles plaats op totaalgewicht aanhanger, machine en toebehoren. Deze machine is speciaal ontwikkeld om veilig en zonder overtredingen van het totaalgewicht te kunnen vervoeren naar de gewenste locatie.

De TB225 is ideaal voor terreinen waar nauwe ruimtes en smalle paden geen uitzondering zijn. De verstelbare onderwagen maakt het mogelijk om de minigraver makkelijk te manoeuvreren. Het unieke van deze onderwagen is, dat deze van 1100- tot maar liefst 1500 mm kan uitschuiven, waardoor de machine tijdens de werkzaamheden enorm stabiel staat.

De machine beschikt standaard over drie hydraulische functies, ten eerste over een proportioneel bedienbare sloop- sorteerfunctie voor knijpen en roteren. Daarnaast een standaard hamerfunctie en een onafhankelijke hydraulische snelwisselfunctie. Optioneel is een vierde hydraulische functie ten behoeve van een draaikantelstuk. Het gebruiksgemak is zoals je van de Takeuchi gravers gewend bent – soepel, comfortabel en intuïtief. Ideaal voor klussen als afwerken.

Wil jij de TB225 wel eens uitproberen? Kom dan naar stands 5 & 7 op de TKD te Almere. Van 31 mei t/m 2 juni is Verhoeven aanwezig mét diverse TB225 minigravers.

www.verhoevenbv.com
De allereerste machine is overhandigd aan John van Lierop (John van Lierop Grondwerken)De allereerste machine is overhandigd aan John van Lierop (John van Lierop Grondwerken)

Schrijf je in voor de Entreeding nieuwsbrief

Wekelijks verstuurd, met het laatste nieuws uit de de groen, grond en infra branche!