Communicatie software Groen, Grond en Infra

TKD niet in Wezep.

Publicatiedatum: 20-06-2005 10:42
De organisatoren van de TKD moeten op zoek naar een nieuwe locatie.
Als er maar wel gegraven kan worden...Als er maar wel gegraven kan worden...
De organisatoren van de Technische Kontakt Dagen zijn op zoek naar een nieuwe locatie voor het grote demonstratie-evenement dat in het verleden elke twee jaar werd gehouden op het terrein van de Prinses Margriet Kazerne in Wezep.

Nu het beheer van de terreinen van deze kazerne onder de verantwoordelijk van De Domeinen valt, wordt het contract tussen de Stichting TKD en Defensie niet gecontinueerd. Waarschijnlijk niet omdat een TKD voor Defensie best een risicovol evenement is in het kader van de veiligheidsgedachte die is ontstaan na terrorismedreigingen en de aanslagen van 11 september in de USA.

Inmiddels zijn vertegenwoordigers van Bouwend Nederland en importeursvereniging BMWT op zoek naar een nieuwe locatie en volgens de laatste berichten is er een geschikte plaats gevonden om de TKD van 2006 te houden, maar er zijn nog geen definitieve beslissingen genomen. Het bericht gaat dat de TKD volgend jaar gehouden gaat worden op of nabij het terrein van nauwelijks gebruikte containerterminal in de Havens West in Amsterdam.

Niet de meest centraal gelegen plaats in het land en met name in de spitsuren moeilijk bereikbaar over de A-10 rondom Amsterdam. Maar volgens een van de organisatoren wel een terrein met mogelijkheden, voldoende parkeergelegenheid en wellicht ook de ruimte om de TKD-formule te verbreden met verticaal transportmaterieel als hijskranen, verreikers en hoogwerkers. Van de zijde van de importeurs was namelijk nauwelijks belangstelling om deel te nemen aan in de eind mei gehouden beurs Bouwmaterieel Ahoy in Rotterdam.

Bouwmaterieel Ahoy scoorde onvoldoende in verticaal transportmaterieelBouwmaterieel Ahoy scoorde onvoldoende in verticaal transportmaterieel