Communicatie software Groen, Grond en Infra

'SPECTAR GPRS' tijdens Matexpo 2005

Publicatiedatum: 21-06-2005 10:41
Roadware, al bijna 10 jaar actief als automatiseerder in de wegenbouw en grondverzet, zal tijdens de Matexpo 2005 verschillende producten tonen, waaronder het nieuwste op gebied van machinebewaking; SPECTAR GPRS. Een registratiesysteem dat samen met Mainwatch BV is ontwikkeld.
SPECTAR GPRSSPECTAR GPRS

Door de compacte afmetingen is het systeem in allerlei verschillende soorten materieel in te bouwen ongeacht grootte, merk of leeftijd. U kunt denken aan pompen, aggregaten, grondverzetmachines maar ook bedrijfsauto’s en vrachtwagens kunnen eenvoudig door SPECTAR worden bewaakt.

SPECTAR zorgt voor elektronische startblokkering, on-line tracking & tracing m.b.v. GPS en directe SMS- alarmmelding. Er kunnen zestien bestaande digitale signalen van de machine door SPECTAR op afstand worden bewaakt. Hierdoor bent u in staat met technische bewaking uw onderhoudskosten beter beheersbaar te maken. Eventueel wordt er direct melding gemaakt met een SMS, fax of email als bijvoorbeeld het luchtfilter vervangen of de smeerautomaat bijgevuld moet worden zodat u preventief kunt optreden.

Verder is SPECTAR ontwikkeld om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar informatie. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk per dag en per locatie exact vast te leggen wie met de machine heeft gewerkt, hoeveel draaiuren er gemaakt zijn en hoeveel van deze uren 'onbelast' zijn geweest.

Alle verzamelde informatie wordt verstuurd d.m.v. GPRS, ook wel het 'mobiele internet' genoemd. Met GPRS betaalt u alleen voor de data die u verstuurd en dus minimale communicatiekosten. De gegevens in SPECTAR kunnen vervolgens eenvoudig worden gebruikt voor rapportages in bijvoorbeeld Excel of koppeling met bestaande bedrijfssystemen.

U vindt de stand van Roadware BV tijdens de Matexpo 2005 in Hal 4 standnr. 205, voor een demonstratie van het systeem.

ROADware

Vlijtseweg 248
Postbus 10031
7301 GA  APELDOORN
Tel.: +31 (0) 55 5791492

Meer informatie MAINwatch

VoorbeeldVoorbeeld