Communicatie software Groen, Grond en Infra

Matermaco naar Mechan

Publicatiedatum: 24-08-2005 12:28
Matermaco in Brussel is overgenomen door de Nederlandse Mechan Groep.

Matermaco en zusterbedrijf Matera - importeurs van o.a. Liebherr, Bell en Fermec grondverzetmachines, Haulotte hoogwerkers, Komatsu heftrucks en o.a. Kubota, Massey Ferguson en McCormick tractoren en landbouwmachines - zetten in 2004 met 91 medewerkers 55 miljoen euro om.

Matermaco en Matera waren eigendom van de beursgenoteerde Atenor Groep die wil focussen op vastgoedbeleggingen. Architekt achter de overname aan Belgische zijde is Matermaco-directeur Daniël Tordeur die na de overname voor het bedrijf op zijn plaats blijft. De Nederlandse Mechan Groep is onderdeel van ZBG-Invest en is in de markt beter bekend door dochterbedrijven De Vor (Fendt tractoren), Mecha Trac en Vormec, onderdelencentra Mechan Partners in Achterveld en Steenwijk en dealerbedrijven Vohamij, VLM, Mechanisatie Geldermalsen en Agri Mechan Service.

Na de overname is de Mechan Groep voortaan Benelux-verantwoordelijk voor MF, Challenger, McCormick en Laverda. In Agribusiness en tuin- en parkmachines realiseert de Mechan Groep 64% van zijn omzet, in de industrie 18% en in grondverzet 7,5%. Praktisch gesproken wisselt voor Matermaco alleen de aandeelhouder, meldt Daniël Tordeur. Hij verwacht positieve effecten van de overname nu er een aandeelhouder is gevonden die sterk is in distributie in landbouw en industrie. Er kan nu gewerkt worden aan de ontwikkeling van synergieën.