Communicatie software Groen, Grond en Infra

Komatsu in de groeve

Publicatiedatum: 30-09-2005 10:01
In amper enkele maanden tijd heeft importeur BIA aan de groep Gobert in Thieusies-Soignies een Komatsu PC 750-7 graafmachine (voor frontwerken in steengroeven) en twee Komatsu HM400-1 knikdumpers geleverd.

De machines zijn voornamelijk bestemd voor het afgraven en vervoeren van steen, voor rekening van verschillende steengroeven. De 75-tons PC 750-7 bezit een Gjerstad-bak van 5,2 m³ die eveneens door Bia wordt geleverd. Net zoals de andere modellen uit de serie 7, is de machine uitgerust met een geavanceerd elektronisch en hydraulisch systeem. De motor ontwikkelt 338 kW (460 pk) en voldoet aan de EC Stage II-normen. De grote graafkracht van de graafmachine maakt haar tot één van de krachtigste machines uit haar categorie.

De twee 40-tons HM400-1 knikdumpers zijn vrij nieuw in de uitgebreide Komatsu-catalogus. Ze maken deel uit van een gamma bestaande uit drie modellen met een nuttig laadvermogen van 30, 35 en 40 short ton. Ze hebben een verwarmde laadbak met vlakke bodem. Andere belangrijke eigenschappen zijn een lage laadhoogte (2970 mm), hydropneumatische ophanging voor ruw terrein, onafhankelijke wielophanging vooraan en automatische sper tussen de assen. De machines zijn standaard met een vertrager uitgerust.