Communicatie software Groen, Grond en Infra

Cat en JLG werken samen

Publicatiedatum: 02-01-2006 10:23
JLG Industries tekende een wereldwijd samenwerkingsverband met Caterpillar Inc. voor ontwerp en productie van een volledige verreikerproductlijn van Caterpillar.

De reputatie van JLG op het gebied van productinnovatie, kwaliteit en naverkoop in combinatie met Caterpillar’s wereldwijd bekendheid, distributie-expertise en onderdelencapaciteit moet deze nieuwe samenwerking tot een succes maken.

Deze strategische samenwerkingsovereenkomst werd afgesloten voor een periode van 20 jaar. Er wordt in bepaald dat JLG het Caterpillar-verkoopsnet zal bevoorraden met een volledige gamma verreikers die onder de Cat merknaam zullen worden verkocht. Het bedrijf ondersteunt de Noord-Amerikaanse en Latijns-Amerikaanse markten vanuit haar vestiging in McConnellsburg, Pennsylvania, en de markten in Europa en de rest van de wereld vanuit haar vestiging in Maasmechelen. Deze Belgische fabriek werd in 2001 opgericht en stelt vandaag zo’n 220 mensen tewerk.

Als een gevolg van deze alliantie heeft JLG Caterpillar’s verreiker-activa overgenomen voor $51,4 miljoen, waarvan $46,4 miljoen werd betaald bij de ondertekening. JLG plant gedurende de overgangsperiode (boekjaar 2006) $30 miljoen extra te investeren in de ontwikkeling van de Noord-Amerikaanse Caterpillar productlijn en in capaciteitsverbeteringen zowel in België als in Pennsylvania om het productievolume te kunnen opdrijven. Wat België betreft verwacht men in februari 2006 te starten met de nieuwe aanwervingen. In september 2006 zouden een 10-tal bedienden en een 60-tal technische arbeiders helemaal ingewerkt moeten zijn. Wereldwijd stelt JLG bijna 4.000 mensen tewerk.

Op basis van actuele voorspellingen zal de omzet in het eerste volledige productiejaar naar verwachting tussen de $325 en $350 miljoen liggen, 15 tot 20% hoger dan nu. JLG Industries, Inc. is een wereldproducent op het vlak van hoogwerkers. Sinds enkele jaren bouwen ze in Maasmechelen ook enkele modellen verreikers, die in oorsprong door Atlas werden ontwikkeld en nu worden verkocht onder de merknamen JLG en Deutz Fahr voor de landbouw. De productie van deze verreikers zal gewoon verder lopen op een aparte assemblagelijn.

Het hoogwerkeraanbod wordt verkocht onder de merknamen JLG en Toucan. SkyTrak en Lul zijn Amerikaanse verreikers van de groep, in de VS behoren ook de telescopische graafmachines Gradall tot het productpalet.