Communicatie software Groen, Grond en Infra

De kop is eraf

Publicatiedatum: 02-01-2006 10:46
Op zaterdag 31 december was het zover; de eerste etappe in een rijtje van vijftien naar finishplaats Dakar.

Hans Stacey en Frans Echter begonnen veelbelovend aan de eerste etappe, maar strandden helaas na vijftig kilometer achter een Unimog. Na 51 minuten aanmodderen wisten de mannen met behulp van dezelfde Unimog weer los te komen en vervolgden zij de etappe. Hans Stacey (524) eindigde door deze omstandigheden op plaats 43 in het klassement, Franz Echter (530) op plaats 42 en de servicetruck van Geert Verhoeven (549) op een 36ste plaats.

De 83 km lange route bleek allerminst gemakkelijk. De route was bochtig, smal en vooral nat. Kort voor de proef was er flink wat regen gevallen waardoor enorme modderpoelen ontstonden. Frans Echter: “We zaten heel dicht bij elkaar, toen voor ons een Unimog vastliep in een diep gat. Hetzelfde lot rof ons en ook wij kwamen er niet meer uit. De enige die aan de modder wist te ontkomen was de wedstrijdtruck van Geert Verhoeven. Ineens zagen we een rij trucks vast in de modder. Al snel was duidelijk dat ook onze racetrucks vast stonden. We hebben even gekeken of we wat konden doen en daarna ging het gas er weer op. Voor ons is de dag uitstekend verlopen.” Voor de mannen van Exact-MAN eindigde de dag dus minder positief dan gehoopt. Belangrijker is echter dat de trucks meer dan competitief waren in het vrachtwagenklassement. De wagens voelden volgens de berijders uitstekend aan en beloven mooie prestaties voor de komende dagen.

HANS BEKX TEAMSPORT EN DE ROOY NIET MEE IN LE DAKAR
De rallyleiding heeft de rallytrucks van de teams De Rooy en Hans Bekx Teamsport niet toegelaten tot de rally omdat men stelt dat de homologatie niet in orde is. Tot op het laatste moment is er naar oplossingen gezocht met de FIA, FFSA en ASO echter zonder resultaat en daarmee valt voor de tweede maal in één jaar het doek. Deze keer nog voordat de race zelfs maar begonnen is. 'In feite is de ellende gewoon doorgegaan waar we in januari mee geëindigd zijn,’ aldus een emotionele Hans Bekx direct na de beslissing.

Wat is er precies gebeurd? Hans: "na het debacle van vorig jaar was ik op 10 februari zover dat ik weer een beetje helder kon denken en de gebeurtenissen van de afgelopen rally kon analyseren. Samen met Edwin ben ik toen begonnen om de hele papierwinkel minutieus door te nemen om zo alle punten boven water te krijgen waar we administratief de mist mee in zijn gegaan. In maart hadden we dat rond. Aansluitend zijn we met DAF om de tafel gaan zitten om te kijken hoe verder te gaan. We hebben van het begin af aan overal de FIA (de Internationale Autosport Bond) bij betrokken. Die adviseerden ons om een heel nieuwe homologatie te maken en in te dienen voor de auto’s." Marcel van Vliet (voor wie het de eerste keer zou worden dat hij in het Bekxteam zou rijden): "we hebben die auto’s echt gebouwd met het FIA boek ernaast in de werkplaats. We wilden tenslotte op een eerlijke manier rijden en wilden niet nog een keer zo’n debacle meemaken als afgelopen keer. Het gaat hier dan ook puur om een administratieve kwestie en niet op de manier waarop de auto’s geprepareerd zijn."

Alles leek goed te gaan en voor het team was er dus de hele zomer geen vuiltje aan de lucht. De auto's werden voorgekeurd door FFSA (de Franse Autosport Bond). Op 7 december en alles leek oké op wat kleine punten na die werden aangepast. Team Bekx is op geen enkele manier te kennen gegeven dat er iets niet in orde zou zijn met de homologatie van de nieuwe trucks en zo ging het team opgewekt de introductie op 8 december jl. in. Tot er op 23 december plotseling een fax kwam van de FFSA, dat de homologatie niet werd geaccepteerd. Er volgde koortsachtig overleg tussen DAF, De Rooij, Bekx en de organisatie. Uiteindelijk stelde de rally organisatie dat het met de nieuwe homologatie nooit goed zou komen en dus greep het team terug op de oude homologatie en diende die in. Dat betekende dat er weer een aantal dingen moesten worden teruggebouwd. Hans: "daarbij ging het om zaken als aandrijfassen, dakluiken enz. Ook de intercooler, vorig jaar ook al punt van discussie, kwam weer ter sprake. Uiteindelijk meenden en menen wij nog steeds een auto te hebben die voldoet aan de FIA regels echter de organisatie zegt van niet en dat we wel mochten rijden als de FIA zijn handtekening eronder zet. Dat kregen we zo vlak voor de rally niet meer voor elkaar. Dit betekent dus voor ons einde verhaal."

Hans en Marcel: "dit is wel een heel zwarte dag; niet alleen voor het team, dat de afgelopen maanden keihard heeft gewerkt aan de voorbereidingen om optimaal aan de start te komen, maar ook voor onze de sponsors en fans, die zich een heel andere afloop hadden voorgesteld.’’