Communicatie software Groen, Grond en Infra

En dat is vier!

Publicatiedatum: 13-01-2006 08:59
12 januari 2006, etappe 12: Bamako - Labe, special 368 km, totaal 872 km.
Exact-MAN blijft winnen, ook in de twaalfde etappe was Hans Stacey heer en meester. Met een voorsprong van ruim twaalf minuten eindigde Stacey wederom op de hoogste tree van het podium en laat hij zien dat hij de Russen de baas kan zijn! De tweede plaats van Hans in het algemeen klassement is met de etappe overwinning van donderdag verder verstevigd. Hij heeft nu een voorsprong van 35 minuten op de nummer drie Kabirov. Ook Franz Echter reed weer een goede stage en is met een vijfde tijd over de finish gekomen. Op checkpoint 2 was Stacey wederom als snelste doorgekomen. De voorsprong was daarmee inmiddels opgelopen tot 12 minuten ten opzichte van Kabirov. Op 3/4 van de stage had hij reeds een voorsprong van negen minuten op Kabirov.

Donderdag verlieten de deelnemers Mali en bezochten Guinea. Het was een jungletocht met veel hobbels, kuilen, stenen en dichte vegetatie. Ook hebben de deelnemers een aantal waterpartijen moeten doorkruisen

 

Hans Stacey: “Het is toch niet te geloven!” We kregen na het passeren van de finish van de proef te horen dat we alle checkpoints als snelste waren doorgekomen en dus ook de dagoverwinning pakten! Een compliment aan het hele team, want iedereen heeft weer zwaar moeten buffelen vannacht na de schade van gisteren”.

 

Franz Echter: “Het zit wel goed met dit team, iedereen was gisteren en vandaag weer in topvorm. Dit smaakt naar meer!”

 

Uitslag van donderdag:

 

1) Stacey

2) Kabirov

3) Chagin

 

Algemeen klassement:

 

1) Chagin

2) Stacey

3) Kabirov