Communicatie software Groen, Grond en Infra

En dat is vijf...

Publicatiedatum: 14-01-2006 14:53
13 januari 2006, etappe 12 / 13 Bamako - Labe - Tambounga (872 + 567 km etappe, 368 + 348 km klassementsproef

Ook de marathonetappe van de 28e Le Dakar, bleek voor team Exact-MAN geen enkel probleem. Hans Stacey (524) eindigde vrijdag al in de eerste gedeelte van de marathon als winnaar, ook in het tweede deel wist hij de winst te pakken. Daarmee staat het aantal etappeoverwinningen op vijf stuks. Belangrijker is dat Stacey de afgelopen dagen in totaal 25 minuten winst wist te pakken op de Rus Kabirov (500). Inmiddels heeft hij zijn belangrijkste concurrent voor de tweede plaats in het klassement op een achterstand gezet van maar liefst 47 minuten. Ook Franz Echter (530) reed vrijdag uitstekend. Na de eerste etappe kampte hij met problemen met de tweede en zesde versnelling. Ondanks die problemen wist hij toch te eindigen op een prima zesde positie. Daarmee behoudt hij zijn achtste plaats in het algemeen klassement. Geert Verhoeven had ook een prima dag. Hij finishte 19e in de monsterrit, en behoudt deze plaats in het algemeen klassement. Het parcours leidde vrijdag van de Malinese stad Bamako naar Labe in Guinee. Het parcours was grillig, variërend van snelle pistes tot trail-achtige routes, nauwelijks passend voor een truck. Het tweede gedeelte van de proef bestond vooral uit bergachtig terrein, waarbij de deelnemers ruim 1000 meter de hoogte in gingen. Stof en smalle paadjes maakten de proef er niet gemakkelijker op.

 

Hans Stacey: “Vandaag was een probleemloze, technische proef. Het was absoluut de mooiste die ik ooit in mijn Dakar-carrière heb gereden. Prachtige bergpaden, afgewisseld met moeilijke, lange afdalingen. Echt genieten. Bijna onmogelijk om in te halen en dat is die Russen dan ook niet gelukt. De enige kleine problemen betroffen het zicht: Weer een kapotte voorruit en mijn zijraam gaat niet meer open en dicht. Mentaal ben ik supersterk, de auto rijdt als een beer en ik heb zin in de volgende twee etappes!”

 

Franz Echter: “Vandaag had ik niet zo’n goede dag, het ging niet zoals ik wilde. De tweede en zesde versnelling deden het niet meer, waardoor ik genoodzaakt was om voorzichtiger te rijden. Ondanks dat ben ik tevreden met het resultaat, en hoop ik mijn achtste plek vast te kunnen houden tot aan de finish.”

 

Geert Verhoeven: “Ik ben blij dat ik vandaag de finish heb gehaald, met een gekneusde rib zit je toch wat minder goed in je vel. Nog twee dagen, en dan hoop ik dat we met alledrie de trucks trots de finish kunnen passeren. Dan finish ik mijn eerste Dakar! Die gedachte houdt me wel op de been!”

 

Uitslag vandaag:

 

1)         Stacey

2)         Kabirov

3)         Chagin

 

Klassement:

 

1)         Chagin

2)         Stacey

3)         Kabirov