Communicatie software Groen, Grond en Infra

Stacey stelt tweede plaats veilig

Publicatiedatum: 15-01-2006 11:50
14 januari, etappe Tambacounda - Dakar, 634 km etappe, 254 km klassementsproef

De laatste loodjes van Dakar 2006 bleken voor de mannen van Exact – MAN geen onoverkomelijk obstakel. Hans Stacey (524) reedt de laatste échte proef van de rally op zijn eigen manier en wist deze op een uitstekende tweede plaats te eindigen achter de Rus Kabirov (500). De titelverdediger wist daarmee drie minuten in te lopen op Stacey in het algemeen klassement, maar voorlopig heeft Stacey nog met 44 minuten nog een veilige voorsprong op de nummer drie in het algemeen klassement. Franz Echter (530) eindigde 27 minuten achter Stacey op een negende plaats, maar behoudt zijn achtste plaats in het algemeen klassement. De etappe van zaterdag leidde het team langs en door verschillende Senegalese dorpjes via smalle paadjes en veel vegetatie, lastig voor de grote vrachtwagens. Ook het stof en de vele stenen maakten de tocht er vandaag niet gemakkelijker op. Helaas valt er ook weer droevig nieuws te melden. De assistentietruck van het Yamaha-team Nederland heeft zaterdag tijdens het rijden van de assistentieroute een toeschouwer aangereden. De jongen, 12 jaar oud, heeft het ongeval helaas niet overleefd. De oorzaak van het ongeluk is overigens nog niet duidelijk. Daarmee zijn er tijdens deze Dakar helaas drie dodelijke slachtoffers te betreuren: twee omstanders en een deelnemende motorrijder. Dakar-directeur Etienne Lavigne reageerde als volgt: “Het is afschuwelijk, alweer een donkere dag in de Rally. Dit is een prachtig sportief evenement, maar helaas kunnen we ongelukken niet uitsluiten. Het is onmogelijk om 700 kilometer proef en assistentieroute af te sluiten voor fans van de rally. Desalniettemin doen we er alles aan om de veiligheid van iedereen te garanderen. Het doet me verdriet dat we daar niet in geslaagd zijn.”

 

Hans Stacey: “Vandaag was weer een mooie proef, alleen had ik al vrij snel problemen. In het begin van deze proef heb ik de remmen extreem hard moeten gebruiken waardoor de auto naar rechts begon te trekken. Om niet alle risico’s te nemen ben ik het rustiger aan gaan doen. Jammer dat ik deze proef niet heb kunnen winnen. Morgen is de proef geneutraliseerd, maar ik zal op het strand waardig afscheid gaan nemen van deze succesvolle Dakar!”

 

Franz Echter: “Ik heb mijn best gedaan vandaag. Het was te smal om in te halen. Helaas hebben we twee lekke banden gehad en dan lever je direct 25 minuten in. We hadden weer vierde of vijfde kunnen eindigen vandaag. Hoe dan ook, ik ben zeer trots op ons resultaat, achtste in het algemeen klassement!”

 


Uitslag vandaag:

 

1)         Kabirov

2)         Stacey

3)         Chagin

 

Klassement:

 

1)         Chagin

2)         Stacey

3)         Kabirov