4x4 gekozen

Gepubliceerd op 10-02-2006 14:31
De Range Rover Sport (offroader), de Nissan Navara (pick-up) en de Mercedes ML (softroader A) en Suzuki Grand Vitara (softroader B) zijn op jaarlijks terugkerend initiatief van het tijdschrift 4x4 Plus in België uitgeroepen tot 4x4 van het jaar.

De strijd ging tussen 20 voertuigen in vier categorieën en er werd gereden in zwaar en soft terrein nabij het circuit Zolder voordat de 17-koppige jury zich uitsprak. Met de Range Rover Sport koos de jury voor de innovaties en technologie in de opvolger van de Discovery 3. In deze categorie scoorde de VW Touareg als tweede, net als vorig jaar. De Toyota LandCruiser 120 werd derde.

De nieuwe Mercedes ML won met een kleine voorsprong bij de zware softroaders van de Volvo XC90 en bij de kleine softroaders ging de strijd tussen de Suzuki en de Hyundai Tucson / Kia Sportage. Suzuki won met 571 punten, een verschil van 17 punten met de Hyundai-Kia 4x4. De nieuwe Nissan Navara won overtuigend met 614,5 punten van de Toyota HiLux (553 punten) en de Isuzu Rodeo (482 punten)

Schrijf je in voor de Entreeding nieuwsbrief

Wekelijks verstuurd, met het laatste nieuws uit de de groen, grond en infra branche!