Communicatie software Groen, Grond en Infra

Ahlmann pakt uit op TKD

Publicatiedatum: 14-04-2006 12:50
De laatste jaren is het produktaanbod bij Ahlmann Nederland aardig toegenomen. Naast de meeste van u wel bekende Ahlmann zwenkladers heeft Ahlmann ook een serie knikladers in haar programma, variërend in grootte van 800 tot 1.200 liter, welke onlangs nog volledig werd vernieuwd.

Sinds 2001 is Ahlmann importeur van de Franse Mecalac multi-grondverzetmachines: de uitkomst voor graven, laden, heffen en hijsen. Recent werd het programma van Mecalac uitgebreid met mobiele- en rupsgraafmachines. De aanvulling in deze serie, waarvan de prototypes op de Intermat in Parijs voorgesteld worden, kunnen we op de komende Technische Kontaktdagen helaas nog niet laten zien. Deze machines zullen waarschijnlijk tijdens het de Open Dagen in december voor het eerst in Nederland te zijn. 

Ook het aanbod uitrustingsstukken voor een Ahlmann of Mecalac is enorm. Mede hierdoor kan een Ahlmann in alle fases van het werk ingezet worden. Een van de laatste ontwikkelingen op dit gebied is de 3-in-1 Leveller. Het grote voordeel van de Ahlmann 3-in-1 leveller is dat je zowel voor- als achteruit kunt levelen en dan dus lasergestuurd. Andere leveller-fabrikanten hebben echter geen glij-/verdichtingsplaat (wordt hier ook gebruikt als schepbak) die zorg draagt voor een stabieler geheel en een zeer egaal werk. De schepbak functie is ideaal voor het aanvullen van hoeken in gebouwen. Qua besturing: de lasergestuurde functies worden aangestuurd door proportionele ventielen welke zorgdragen voor een soepele besturing en nooit “doorschieten”.  De bediening van de deuren is hydraulisch en kunnen qua snelheid worden ingesteld op het hydrauliekblok. Verder is de leveller uitgevoerd met een draaikrans welke ervoor zorgt dat er tijdens het uitrijden van het werk de leveller niet buiten het bereik van zijn cilinders komt (dus in het bereik van de laserbesturing blijven).

Het is nog niet exact bekend met welke machines Ahlmann naar Amsterdam komt. Zeker zijn in ieder geval wel de succesvolle zwenkladers AZ 85t en AZ 150; de 15 ton zware AZ 210 met zijn zeer grote uitstorthoogte en de Mecalac multi-grondverzet- en hydraulische graafmachines.


Kortom er is -op kavel 66- weer volop in de praktijk uit te proberen.

www.ahlmann.nl