Communicatie software Groen, Grond en Infra

Zo oud als nieuw

Publicatiedatum: 24-05-2006 16:30
Vorig jaar is een unieke hoogwerker aan de HWS-vloot toegevoegd. Het is er een met een flinke historie. Hij is namelijk al 30 jaar oud en heeft er al een heel leven opzitten.

De hoogwerker was van een schildersbedrijf en werd nog dagelijks gebruikt. Zoals op de foto’s te zien is, is het een Ruthmann hoogwerker op een Volkswagen T2 busje. Het bouwjaar is 1976 en de combinatie is destijds origineel als hoogwerker verkocht.

Toen de hoogwerker werd opgehaald is gelijk begonnen met de demontage. Tot het laatste boutje is de hoogwerker alsmede de auto uit elkaar gehaald. Hierbij is alles goed in kaart gebracht en het hele proces is vastgelegd op foto’s. De Volkswagen is door een revisie bedrijf in nieuwe staat terug gebracht. De carrosserie is volledig strak gemaakt en opnieuw gespoten, slechte delen zijn vervangen alsook de stoelen, het hemeltje etc.

De hoogwerker is in eigen beheer volledig gerestaureerd. Dit is tussen de dagelijkse gang van zaken door, maar ook in eigen tijd door een aantal zeer enthousiaste medewerkers van de technische dienst van HWS Verhuur BV uitgevoerd. Essentieel laswerk en dergelijke is uitbesteed en verder is er zeer veel vervangen. Daarnaast zijn er extra veiligheids voorzieningen aangebracht die beter aansluiten op de huidige maatstaven.

Inmiddels is de restauratie voltooit en de hoogwerker weer op de onderwagen aangebracht.
Dat deze hoogwerker de aandacht trekt is al gebleken tijdens een aantal proefritten. De hoogwerker is uitsluitend bestemd voor promotionele doeleinden en zal niet voor de reguliere verhuur worden ingezet.