Communicatie software Groen, Grond en Infra

Anderhalve meter krentenbrood

Publicatiedatum: 31-07-2006 09:16
Teus Zijderveld is op 75-jarige leeftijd immer nog actief met zijn vroegere loopbaan als warme bakker.

Als zelfstandig ondernemer heeft hij 41 jaar lang het bakkersberoep uitgeoefend. Toen daar op 65-jarige leeftijd een einde aan kwam heeft hij na een aantal jaren besloten om toch weer in de burgermaatschappij actief te worden.

Daar hij vroeger de familie Van Vuren tot zijn klantenkring mocht rekenen en Henk van Vuren (dir. Beco b.v.) als jong mannetje met hem mee mocht om brood te gaan venten, was de link gauw gelegd om nu aan Van Vuren te vragen of hij voor hem wat hand en spandiensten kon verlenen.

Er kwam een klein bakvrachtwagentje en "de bakker" kon nu "Beco bakken" gaan venten. Het is inmiddels een begrip geworden dat "OPA" her en der in het land de "Beco bakken" uitvent, en hij heeft overal wel een verhaaltje klaar voor iedereen want praten doet hij graag.

Ook bij Ahlmann Nederland in Ammerzoden ging het niet ongemerkt voorbij dat hij vroeger bakker is geweest. Daar had hij beloofd nog eens een krentenbrood te zullen bakken.

Bij Beco komen wekelijks de bestellijsten binnen voor de uitrustings-stukken en laatst stond er onderaan van één van de lijsten: OPA, en één krentenbrood !!!!!

De daad werd bij het woord gevoegd en op ludieke wijze werd het brood vrijdag 14 juli jl. in stijl afgeleverd. Het resultaat 1 krentenbrood van maar liefst 1.500 mm. werd door een Ahlmann zwenklader AZ 85t met palletvorken van de auto getild. Martien Bijl en zijn collega's hebben het zich in ieder geval goed laten smaken.