Communicatie software Groen, Grond en Infra

Kranig

Publicatiedatum: 07-09-2006 13:44
Etec-importeur H.J. van Vliet in Waddinxveen kreeg opdracht van D&S de Waard om een Etec graafmachine om te bouwen tot overslagkraan voor het kraanschip Progress. Familiebedrijf De Waard wil zich met kraanschip Progress gaan toeleggen op het werken met vervuilde bagger.

Door de geringe kruiphoogte en de lage diepgang is het schip uitermate geschikt voor werken op krappe plaatsen en daarom moest de 48-tons Etec basismachine veranderd worden om ook aan diverse eisen te voldoen. De machine moet zich namelijk over de lengte van de boot kunnen bewegen op een breed onderstel dat op rails staat. Ook moest er minimaal 9,5 m onder het vlak uitgebaggerd kunnen worden en de cabine diende zich 2,2 m hydraulisch te kunnen verheffen.

STC Coevorden ontwikkelde een zelfrijdende brede onderwagen die hydraulisch wordt aangedreven door vier rijmotoren. Ook de rechte giek - plat inklapbaar - en steel (20 m bereik) komen uit de keuken van STC. De machine - die nu zo'n 60 ton weegt - is opgebouwd door Van Vliet.