Communicatie software Groen, Grond en Infra

Dakarduck

Publicatiedatum: 05-10-2006 13:25
Op 18 november vertrekken Daan en Caroline van de Poel van hoogwerkerimporteur Eurosupply met meer dan 260 andere teams voor de Amsterdam-Dakar Challenge.

Vanuit Amsterdam via Frankrijk, Spanje, Marokko en Dakar bereikt de karavaan na drie weken Zichuinchor in Gambia waar de auto's en motoren geveild worden. Vandaar dat alle deelnemers rijden in of op voertuigen met dagwaardes van 500 euro of minder die in de regel goed zijn opgeknapt voor een langdurig derde of vierde leven in Afrika. Van Daan van de Poel hebben we begrepen dat zijn Dakarduck (2CV6, 600 cc, 28 pk, bouwjaar 1981) goed aangepast is aan de omstandigheden. De auto is compleet gereviseerd en opnieuw gespoten.

Het chassis is versterkt en zijn er zwaardere schokdempers gemonteerd. Een 27MC-radio, boordcomputer, navigatiesysteem, koelbox en een imperiaal voor rijplaten en scheppen maken de uitrusting compleet. De organisatie biedt de avontuurlijke deelnemers aan de 'look-alike' Dakar-race een legitiem excuus. De opbrengst van de veiling komt namelijk ten goede aan de bouw van een nieuwe technische school waar 100 leerlingen onderwijs kunnen volgen op gebied van bouwtechniek, autotechniek en elektrotechniek.

Daan en Caroline van de Poel weten zich gesteund door sponsors Riwal, DGV en Hitachi. Wij wensen het team een goede reis en behouden aankomst. Meer informatie via www.dakarduck.eurosupply.net.