Communicatie software Groen, Grond en Infra

TL

Publicatiedatum: 18-10-2006 12:55
Toch nog onverwachts maakte Liebherr de Europese introductie bekend van de nieuwe TL-verreikers waarvan er dit jaar in het Oostenrijkse Telfs 60 gebouwd worden.

Vooralsnog beperkt Liebherr zich tot vier modellen starre verreikers die hefhoogtes bieden van 10 en 13 m en hefcapaciteiten van 3,5m 4,2 en 4,5 ton op korte vlucht. Over roterende verreikers wil men nog niet spreken. De 13-meterversies zijn voorzien van stempels aan de voorzijde van het chassis dat hetzelfde is als van de 10-meteruitvoeringen. Vandaar ook dat alle vier TL's worden aangedreven door dezelfde Deutz 80 kW / 109 pk viercilinder turbodiesel.

Opvallend detail aan de hydrostatisch aangedreven TL-verreikers is de 'ovaloidvormige' halfronde onderzijde van de gieksecties zoals we die kennen van de telescoopkranen 'aus dem Hause Liebherr'. De machines bieden vierwielbesturing met hondegang, joystickbediening en Litronic besturing. In de Benelux worden de Liebherr wielladers verkocht door Matermaco (B) en Wynmalen & Hausmann (NL).