Communicatie software Groen, Grond en Infra

3x MF6485

Publicatiedatum: 07-11-2006 11:30
Recent heeft loon- en verhuurbedrijf M. v/d Velde uit Hazerswoude 3 stuks MF6485 tractoren in gebruik genomen. De sleutels van deze nieuwste Massey Ferguson modellen, uitgerust met een Dyna-6 transmissie 50 km/u ECO, werden door MF dealer De Bruin uit Bodegraven overhandigd.

Het is bijna 50 jaar geleden dat Rien van de Velde zijn eerste Ferguson kocht.
Deze tractor werd ingezet op het akkerbouw- en loonbedrijf. In de loop der jaren werd het aantal tractoren steeds groter. Inmiddels staat zoon Kees aan het roer en
is het bedrijf uitgebreid met een autogarage.
 
Naast een tweetal mobiele kranen en 4 minigravers beschikt Kees v/d Velde momenteel over 10 MF tractoren welke worden ingezet voor slootonderhoud, diverse agrarische werkzaamheden en (nieuw-)bouwprojecten. Met name voor het dumper- en transportwerk zijn de nieuwe MF6485’s aangeschaft. Deze tractoren hebben meer vermogen (max. 175 pk) en een zwaarder eigen gewicht dat nodig is voor de steeds groter wordende gronddumpers. Daarnaast beschikken ze over een Dyna-6 transmissie. Hiermee kan de chauffeur handmatig of automatisch door alle 24 versnellingen schakelen zonder de voetkoppeling te bedienen. Door de ECO-bak rijdt de tractor ruim 50 km/u bij een gereduceerd toerental, erg belangrijk i.v.m. de huidige brandstofprijzen. De tractoren zijn voorzien van geveerde vooras en luchtgeveerde cabine met een zeer laag geluidsniveau van slechts 71dB(A).  

De Massey Ferguson’s zijn uitgerust met een moderne Tier III motor, een 6,6 liter Sisu common rail motor met 4 kleppen techniek. Samen met een aantal andere MF modellen komt deze tractor door zijn schone motor en geringe omgevingsgeluid in aanmerking voor de VAMIL regeling.  


FOTO: Kees v/d Velde (links) neemt sleutels in ontvangst van Arie-Jan de BruinFOTO: Kees v/d Velde (links) neemt sleutels in ontvangst van Arie-Jan de Bruin