Communicatie software Groen, Grond en Infra

Terra-Gator 2104 wieldumper

Publicatiedatum: 23-11-2006 14:12
Ag-Chem Levert naast de bekende Terra-Gator track Dumper een nieuwe Terra-Gator 2104 Wiel Dumper. Onlangs heeft Ag-Chem Europe een nieuwe Terra-Gator 2104 Wiel Dumper uitgeleverd naar Duitsland.

De knikgestuurde 4-wieler is een veelzijdige inzetbare machine. De Dumperbox is de nieuwste optie die beschikbaar is voor deze multifunctionele machine. De Dumperbox heeft een inhoud van 10m3 en een draagvermogen van 15 ton. De kiphoek is 65 graden en de Dumperbox is voorzien van een hydraulische achterklep. De hoeken tussen de wand en bodem zijn afgerond om te voorkomen dat er zand en grond blijft plakken in de Dumperbox. Het kippen van de Dumperbox geschiedt in slechts 10 seconden bij 1500 rpm. en in 15 seconden bij stationeer toerental. Het zakken van de bak duurt 25 sec. De bediening van de Dumperbox zit geïntegreerd in de schakel Joystick zodat er gelijktijdig gekipt en ook met de Terra-Shift geschakeld kan worden.

De Terra-Gator 2104 heeft een 8.1 liter Powertech motor met een piek van 325 pk. De volledige powershift aangedreven transmissie heeft 11 versnellingen voorruit en 3 versnellingen achteruit. De topsnelheid van de machine is 45 km/h. De moderne ruimzicht cabine is van alle gemakken en comfort voorzien.

De Terra-Gator wordt standaard geleverd met de brede Michelin 1050/50R25 banden. Deze zorgen voor minimale insporing en lage bodemdruk. Uiteraard is de machine ook te leveren met andere banden. De Terra-Gator 2104 heeft de mogelijkheid om meerdere systemen te monteren op het chassis. Naast de Dumperbox kan de machine uitgerust worden met een watertank, mesttank, kalkstrooier, kraan en diverse andere opbouwen die van toepassing zijn in het grondverzet, wegenbouw, bosbouw en landbouw.

De Terra-Gator 2104 Wiel Dumper die geleverd is naar Duitsland wordt ingezet voor het rijden van grond die door een suikerfabriek getransporteerd wordt naar lokale velden. De grond wordt overgeladen van vrachtauto’s naar de Terra-Gator die de grond kipt op het veld. Dit gebeurt om structuurschade en insporing in de grond te voorkomen.