Communicatie software Groen, Grond en Infra

Tiemissen Lithoyen

Publicatiedatum: 02-01-2007 17:39
De heer Andy van Batenburg, regiomanager bij Allers Bedrijfswagens Boxmeer B.V., heeft de sleutels overhandigd van een DAF FTG XF105.410 aan de heer Harold Tiemissen, directeur van Transportbedrijf en Laadschopverhuur H. G. Tiemissen V.O.F.

De nieuwe DAF is een uitbreiding van het wagenpark dat nu een 8-tal voertuigen omvat. De DAF zal vooral worden ingezet bij het vervoer van afval welke vrij komt bij het saneren van wegenbouwprojecten en is opgebouwd op een 3-assige 6x2 trekkerchassis met gestuurde hefbare voorloopas. De kipper-trailer heeft een overdruksysteem en de firma ATM uit Maaseik leverde de trailer. De DAF FTG XF105.410 is uitgerust met een geautomatiseerde versnellingsbak (AS-Tronic) en de nieuwe milieuvriendelijke Euro-5 motor met SCR-technologie.

De SCR-technologie voldoet volledig aan de eisen welke gesteld worden ten aanzien van het milieu. Om de NOx-emissie te verminderen en zo te voldoen aan de Euro-4 en de Euro-5 emissienormen heeft DAF geopteerd voor de SCR-technologie met een DeNOx-katalysator. SCR is de beste en op dit moment de enige technologie om niet alleen de Euro-4 maar ook de toekomstige Euro-5 norm te halen die in oktober 2009 van kracht wordt. SCR-technologie is eenvoudig, betrouwbaar en efficiënt. Ze hindert de werking van de motor, die op de meest efficiënte wijze kan worden afgesteld, absoluut niet.

H. G. Tiemissen al meer dan 70 jaar actief in de vervoerswereld
Gestart in de dertiger jaren met het vervoer van kolen, groente en fruit is de onderneming uitgegroeid naar een gespecialiseerd transportbedrijf en laadschopverhuur voor de wegenbouw. In 1997 hebben de broers Harold en Rodney Tiemissen de directie van het 100% familiebedrijf overgenomen. Niet alleen de wegenbouw, maar ook de steenfabrieken in de regio hebben de volle aandacht van Transportbedrijf H. G. Tiemissen, waar met 8 medewerkers dagelijks wordt gezorgd voor een milieuverantwoord transport. Dat het milieu belangrijk is blijkt uit de aanschaf van de DAF XF105 en de benodigde certificaten VCA I en II. Het transportbedrijf is aangesloten bij de Entreeding organisatie welke zorgt voor een correcte verdeling van de binnenkomende opdrachten onder de aangesloten leden.

www.tiemissen.entreeding.com

Overhandiging van de sleutels door Andy van Batenburg (r) aan Harold Tiemissen.Overhandiging van de sleutels door Andy van Batenburg (r) aan Harold Tiemissen.