Communicatie software Groen, Grond en Infra

Stacey zonder bijzonderheden in Malaga

Publicatiedatum: 08-01-2007 09:50
De tweede dag van Le Dakar 2007 heeft geen veranderingen in het vrachtwagenklassement gegeven.

Door problemen op deze korte en smalle proef in 2006 had de organisatie al voor de rally besloten deze proef voor de vrachtwagendeelnemers te neutraliseren. Voor het Team Exact-MAN restte dus niets anders dan de lange tocht te maken naar het zuiden van Spanje.

Op dit moment is het team bezig aan de overtocht naar Marokko, die ongeveer acht uur duurt. De mannen komen om 06.00 uur aan in Nador. Op de boot kan nog een paar uurtjes slaap worden gepakt, voordat het rallygeweld losbarst op het Afrikaanse continent. Hans Stacey en zijn crew, navigator Charly Gottlieb en technicus Bernard der Kinderen, kunnen dus ongestoord genieten van hun tweede plaats in het voorlopige klassement.

"Eigenlijk was het voor ons een saaie dag", zegt Hans Stacey. "Geen competitie en zorgen dat je op tijd bij de boot was. Ik kijk enorm uit naar de dag van morgen, dan gaat het echt beginnen. Wij zijn er klaar voor en onze MAN’s behoren absoluut tot de top. Morgen vroeg 250 km rijden naar de proef, en dan hoop ik het de Russen direct moeilijk te kunnen maken. Vorig jaar hebben ze hier ook direct de aanval gekozen, maar nu ben ik aan de beurt!"