Communicatie software Groen, Grond en Infra

Nieuwe Fiat Scudo

Publicatiedatum: 11-01-2007 11:15
Nog ruimer, nog luxer, nog meer comfort

De nieuwe Fiat Scudo heeft de sterke punten van zijn succesvolle voorganger overgenomen en deze op diverse punten zelfs verbeterd. De auto met MPV-uiterlijk heeft een perfecte wegligging en het comfortabele rijgedrag van een moderne personenauto.

 

 

Als aanvulling op de bestelvariant biedt de nieuwe Scudo ook mogelijkheden voor personenvervoer (Combi en Panorama) in drie verschillende versies. De eerste (Combi) is ideaal om man en materieel te vervoeren. De tweede (Panorama Family) is onder andere geschikt voor grote families die behoefte hebben aan een ruime mate van comfort. De derde (Panorama Executive) is uitermate geschikt om (zaken)mensen te vervoeren (bijvoorbeeld als hotel/vliegveld shuttle).

De nieuwe Fiat Scudo zit aan de top qua veiligheid en comfort. Zo is het voertuig uitgerust met 4 remschijven, ABS met EBD en een bestuurders-airbag. Verder, afhankelijk van markt en model, ESP met ASR, passagiersairbag voor, zij- en gordijnairbags. De nieuwe Scudo is beschikbaar met drie soepele MultiJet-motoren die voldoen aan de Euro 4 normen en garant staan voor veel vermogen en grote trekkracht: 90 pk 1.6 MultiJet 16v, 120 pk 2.0 MultiJet 16v en een 136 pk sterke 2 liter MultiJet 16v met partikelfilter. De laatste heeft een roetdeeltjes-emissie van 3 mg/km en komt in aanmerking voor een milieupremie van € 400. Er is al een Scudo Combi vanaf € 29.680.

 

 

Fraai en sportief

Het ontwerp van de nieuwe Fiat Scudo is geheel nieuw en is ontworpen als een MPV om perfecte handelbaarheid en zitposities te creëren. Vooral met in kleur gespoten bumpers en zijstrips is de nieuwe Fiat bijzonder fraai en sportief te noemen. De Scudo wordt leverbaar in drie personenvervoeruitvoeringen te weten de Combi-uitvoering, de Panorama Family en Panorama Executive. Deze uitvoeringen zullen allen in een 8- of 9-persoonsuitvoering, in zowel korte als lange wielbasis beschikbaar komen.

Het interieur is volledig nieuw en doet niet onder voor dat van een personenwagen. De pook is wederom onder handbereik en hoog geplaatst. De zitpositie is lager en comfortabeler dan gebruikelijk in dit segment en is bijzonder riant. De stoelen zijn op diverse manieren te verstellen en het stuurwiel is in zowel hoogte als diepte (axiaal) verstelbaar. De middenconsole herbergt het bedieningspaneel voor de verwarmingsunit, de optionele radio en CD-wisselaar en bovenop is een scherm geplaatst voor de optionele tripcomputer of het navigatiesysteem. Aan beide uiteinden van het dashboard zijn (afhankelijk van de uitvoering standaard) bekerhouders en aflegbakjes leverbaar. Boven de voorruit is een riante aflegruimte met 3 separate vakken.

 

 

MOTOREN

De nieuwe Scudo zal worden geleverd met een drietal dieselmotoren, allemaal

commonrail diesel met MultiJet inspuiting. Het motorenprogramma ziet er als volgt uit:

• 1.6 MultiJet 16v: 90 pk / 180 Nm 5-versnellingsbak

• 2.0 MultiJet 16v: 120 pk / 300 Nm 6-versnellingsbak

• 2.0 MultiJet 16v DPF: 136 pk / 320 Nm 6-versnellingsbak

Alle motoren hebben 4-cilinders met 16 kleppen en voldoen aan de Euro-4 normen.

De 136 pk-versie is voorzien van een Diesel Partikel Filter en heeft een roetdeeltjesemissie van 3 mg/km en komt daardoor in aanmerking voor een milieupremie van € 400.

 

 

STANDAARDUITRUSTING en PRIJS

De belangrijkste standaarduitrusting van de nieuwe Scudo omvat onder meer:

• ABS met EBD

• Bestuurders- en passagiersairbag

• Stuurbekrachtiging

• Axiaal verstelbaar stuurwiel

• Elektrisch verstelbare buitenspiegels en elektrische ramen

• Centrale (laad)deurvergrendeling met afstandsbediening (laadruimte separaat van de cabine afsluitbaar)

• Verstelbare bestuurdersstoel met passieve (zitvlak) hoogteverstelling

 

Enkele nieuwe opties zijn verlichtings-, regen- en parkeersensoren, Bluetooth, navigatie-systeem met pictogrammen of met kaarten, veiligheidsvoorzieningen als ESP met MBA (mechanical brake assist) en zij- en gordijnairbags (Panorama).

 

(origineel persbericht Fiat Nederland d.d. 10 januari 2007)