Communicatie software Groen, Grond en Infra

Dakar 2007: over en uit voor Jan de Rooy

Publicatiedatum: 12-01-2007 08:33
Gerard de Rooy blijft echter in het spoor van (neef) Hans Stacey.

Voor Jan de Rooy heeft de 29ste editie van Le DAKAR eigenlijk alleen maar hel en verdoemenis gebracht. Drie jaar geleden viel De Rooy ook twee dagen voor de rustdag uit. Ook toen met een opgeblazen motor. Nadat Jan de eerste dag in Portugal met een kapotte tussenbak kwam te staan, vervolgens te laat binnenkwam en een tijdstraf van 5 uur om de oren kreeg, was de rally  voor de ambitieuze transportondernemer uit het Brabantse Son in feite afgelopen.
Weliswaar kwam hij een aantal dagen met de besten mee, maar de uitzichten op een podiumplaats waren vrijwel nihil. Vandaag kwam daar aan het begin van de special, toen reeds 414 kilometer verbindingsroute was afgelegd een opgeblazen motor bij.

Hugo Duisters die op het moment dat het drama zich afspeelde voor Jan reed om als back up van kanshebber Gerard de Rooy te functioneren, kreeg er uiteindelijk de lucht van dat er iets met de Rooy senior aan de hand was en keerde zijn truck om op onderzoek uit te gaan. Toen hij Jan gevonden had moest hij echter, zoals het reglement voorschrijft eerst terug naar de start voordat hij alsnog richting de nummer 502 mocht rijden. Na een stevig oponthoud kwamen Jan de Rooy en Hugo Duisters er achter dat het probleem onoplosbaar was en vertrok Hugo Duisters voor zijn special. Aankomen in het bivak, liefst binnen de toegestane tijd, om de komende dagen Gerard de Rooy assistentie te verlenen als dit nodig mocht zijn.

Gerard de Rooy deed overigens de hele dag wat van hem verwacht werd, zo dicht mogelijk bij Hans Stacey blijven en wachten op een kans. De strijd voorin ging tussen Hans Stacey, die vanaf het begin de leiding had, Gerard de Rooy, Ilgizar Mardeev en lange tijd ook Wuf van Ginkel. Het was al snel duidelijk dat Mardeev eerste man is geworden in het team van Kamaz, na het uitvallen van kopman Tchaguine. Mardeev ging er dan ook stevig tegen aan, lag bij CP1 na 209 kilometer zelfs anderhalve minuut voor op De Rooy junior, maar moest uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen in de jonge Brabander, die opnieuw genoten had van een geweldige rally dag, zeker tijdens het laatste deel van de tijdrit op de afwisselend smalle en snelle piste. De Rooy hoorde het nieuws van het uitvallen van zijn vader pas in het bivak en had daarna totaal geen belangstelling meer voor het klassement. Hij werd 2de met een achterstand van 14.07 min. op Stacey. Mardeev had 2.05 min. meer nodig. De tweede man van MAN Jacquot werd 4de op 23.23 min., 19 sec. voor de Braziliaanse TATRA rijder de Azevedo. Wuf van Ginkel werd uiteindelijk 6de op 34.27 min. Om kwart voor negen vanavond waren pas 11 rijders bij de finish genoteerd.

Voor het algemeen klassement betekent dit dat Stacey een voorsprong van 48.42 min. op De Rooy heeft en 1.46.39 uur op Mardeev. De Tsjech Ales Loprais staat met zijn Tatra op de 4de plaats op 2.42.44 uur, Wuf van Ginkel is 5de op 2.43.46 uur.

Bij de start van de dag bleek al dat de karavaan inmiddels met ruim 25% is gereduceerd. Met name bij de motoren vielen de meeste uitvallers te noteren. Voor de toppers bij de motorcoureurs is Le DAKAR eindelijk goed begonnen. Dat leverde een verrassende dagwinnaar op. De Spanjaard Jordi Viladoms was vandaag de snelste voor zijn teamgenoot bij KTM en tevens de leider in de tussenstand Marc Coma. De Amerikaan Chris Blais werd 3de op 1.00 min. en Esteve Pujol 4de op 3.08 min. Frans Verhoeven haalde zijn beste prestatie ooit door als 5de over de finish te komen op 3.29 min. Zijn kopman Despres werd 11de op 10.42 min.
Henk Knuiman zat er opnieuw goed bij. Hij werd 15de op 15.41 min.

In het algemeen klassement blijft Coma leider voor Esteve Pujol, die volgt op 12.07 min. De Fransman Casteu is 3de op 44.39 min.. Blais 4de op 47.39 min. en Despres 5de op 57.18 min. Verhoeven blijft 7de op 1.11.45 uur.

Bij de auto’s was de Amerikaan Robbie Gordon met zijn Hummer de snelste, gevolgd door Schlesser, die 17 sec. meer nodig had met zijn buggy. Daarna volgden pas de Volkswagens en de Mitsubishi’s. De topmannen van Volkswagen de Villiers en Sainz volgden op respectievelijk 6.52 min. en 7.17 min. Peterhansel werd de eerste Mitsubishi coureur met een achterstand van 7.49 min.

In het algemeen klassement blijft Carlos Sainz aan de leiding. Volkswagen is ook in het bezit van de 2de en 3de plaats.. De Villiers staat op 3.11 min., de Portugees Sousa op 14.03 min. Voor Mitsubishi bezetten Luc Alphand en Peterhansel de 4de en 5de plaats op 23.55 min. en 25.03 min.