Communicatie software Groen, Grond en Infra

Exact-MAN trucks pakken de dubbel!

Publicatiedatum: 13-01-2007 19:06
zaterdag 13 januari 2007: Het Team Exact-MAN kreeg gisteren een van de langste klassementsproeven van de Dakar Rally te verduren, maar Hans Stacey en Philippe Jacquot wisten als eerste en tweede te eindigen.

Na de zware proef van donderdag en die van gisteren staat Stacey nog altijd eerste in het klassement, nu op meer dan twee uur van de Rus Mardeev.

De vrijdag begon met het bericht dat de tweede truck in het klassement, die van Gerard de Rooy, moest opgeven. "Jammer voor de jongens van de Rooy", reageert Hans Stacey. "ik had graag het gevecht willen blijven voeren." Terugkijkend op de laatste etappe voor de rustdag zegt Stacey: "Ik had helemaal niet het gevoel dat we gingen winnen. We hebben twee keer vastgezeten en ik heb niet voluit kunnen gaan. Toch winnen we met een half uur voorsprong. Ongelooflijk gaaf. De vrijdag was opnieuw een superdag voor Exact-MAN. De komende drie dagen na de rustdag zijn van doorslaggevende betekenis voor de overwinning."

Oorspronkelijk was de proef van vrijdag 542 kilometer lang, maar na iets meer dan 407 kilometer besloot de organisatie de etappe te staken. Een enorme zandstorm gooide roet in het eten. Philippe Jacquot van Team Exact-MAN lag toen tweede. "Ik heb het nog nooit zo zwaar gehad", zegt de Fransman. "Jammer dat we 100 kilometer minder konden rijden, want ik was graag nog een paar plaatsen in het klassement opgeschoven. In verband met de veiligheid van de deelnemers was het verstandig te doen. Er konden geen helikopters meer vliegen en dus was het beter om te stoppen." De derde rijder van het team, Franz Echter, blikt terug: "Ik ben zeer tevreden met mijn zevende plek op deze proef. Deze truck gaat ook als een kogel. Ik hoop de komende dagen na de rustdag nog veel plaatsen goed te maken."

Vandaag is het rustdag. In het bivak in Atâr rest het Team Exact-MAN slechts wat kleine onderhoudswerkzaamheden. Hans Stacey leidt het truckklassement met een enorme voorsprong van 2 uur en 16 minuten op Kamaz-rijder Ilgizar Mardeev. Morgen vangt de volgende etappe naar Tichit aan met een 589 kilometer lange proef. Van de 85 trucks die in Portugal startten, zijn er nog maar 63 in de race.