Communicatie software Groen, Grond en Infra

Stacey stormt stug door

Publicatiedatum: 15-01-2007 11:23
Hans Stacey van het Team Exact-MAN heeft zijn voorsprong in het truckklassement van de Dakar Rally in twee dagen fors uitgebouwd.

Gisteren werd hij eerste, vandaag hoefde hij alleen zijn landgenoot Wuf van Ginkel voor te laten gaan. Stacey heeft nu meer dan drie uur voorsprong op Ilgizar Mardeev uit Rusland.De Dakar-rijders hebben een flinke afstand achter de kiezen: na de rustdag op zaterdag moesten zij in twee dagen meer dan 1.100 kilometer afleggen. Begeleiding en assistentie was gisteren en vandaag taboe: de servicetrucks moesten zelf 1.500 kilometer naar het bivak in Néma afleggen.

"De eerste dag van deze marathonetappe was extreem zwaar. Ik was helemaal kapot toen ik binnenkwam", vertelt Hans Stacey. "Enorm veel last van mijn handen, maar de winst smaakt goed. Ik had Mardeev eerst even laten gaan en pakte hem aan het eind genadeloos in. Zelf ’s avonds in de bivak met de mannen aan de trucks nog wat kleine dingen aangepast en vandaag weer behoudend begonnen. Uiteindelijk verloor ik 12 minuten op Wulfert van Ginkel, maar ik had een lekke band die ons 20 minuten heeft gekost. Zeer tevreden ben ik met het feit dat ik in totaal in deze twee zware dagen bijna een uur uitloop op Mardeev!" Na afloop was Stacey dan ook uitgesproken tevreden over navigator Charly Gotlib. De Belg was bij de les en loodste de MAN zonder al te grote problemen door het zware zand.

Teamgenoot Philippe Jacquot kijkt tevreden terug op de monsteretappe. "Ik heb erg behoudend gereden, word negende en vierde en voel me nog erg fit. Wat wil je nog meer?" zegt hij. "De MAN is een fantastische truck om deze rally mee te rijden, wat een gemak. Ik hoop de komende dagen stiekem nog een etappe te winnen en hopelijk nog een paar plaatsen op te schuiven tot binnen de top-5." Hans Stacey kwam de dag echter niet ongeschonden door en stootte zijn hoofd aan de klep van de servicetruck. Het gevolg: een snee in zijn hoofd van ongeveer 2,5 cm die stevig bloedde. Gelukkig zijn de medische faciliteiten op het bivak goed geregeld. Wat pijnscheuten van de verdovingsnaald en drie hechtingen verder kon hij weer terug naar het team. "De dokter heeft gezegd dat ze er een week in moeten blijven", vertelt Stacey. "Hij heeft er een soort filmlaagje overheen gespoten zodat ik morgen niet al te veel last heb als ik mijn helm weer op moet."