Communicatie software Groen, Grond en Infra

Charly Gotlib aan de beterende hand

Publicatiedatum: 17-01-2007 11:27
Navigator Charly Gotlib lijkt morgen redelijk fit aan de start te kunnen verschijnen. Team Exact-MAN kan tijdens de etappe naar Kayes weer op zijn diensten rekenen, denkt Hans Stacey.

"Ik ga ervan uit dat Charly morgen weer helemaal de oude is", zegt Stacey. "Hij was gisteren volledig uitgeput en heeft zelfs in het medisch centrum gelegen. ‘s Avonds is hij vroeg gaan slapen en vanochtend leek hij aan de beterende hand." Er zijn nog drie dagen te gaan waarin nog echt wordt gestreden en Hans Stacey heeft een uitstekende uitgangspositie om het truckklassement te kunnen winnen. De man uit Best blijft echter voorzichtig: "Er is in Nederland al geroepen dat ik het eventjes ga flikken, maar als je dat zegt, weet je niet wat Dakar inhoudt. Het is niet elke week vol presteren, ook niet elke dag en ook niet elk uur. Je moet elke minuut vol in de concentratie blijven. Natuurlijk gaan we aan de leiding, maar Dakar is nog heel wat minuten van ons vandaan."

Morgen is de etappe Ayoun-Kayes, een verraderlijke proef van 257 kilometer met stukken zand, moeras, kleine duinen en bomen. Vooral die laatste zijn lastig voor de vrachtwagens: het parcours wordt er bochtig van en laaghangende takken kunnen ruitschade veroorzaken. Stacey en zijn ploeg monteurs zijn er klaar voor. "Dit worden drie heel belangrijke dagen voor ons allemaal", aldus Martijn Glebbeek, een van de monteurs. "Wij moeten er voor zorgen dat Hans zijn ding kan doen in de MAN. Hij moet rijden voor wat hij waard is. Dan staat er iets heel moois te wachten in Dakar."