Communicatie software Groen, Grond en Infra

Jacquot dagwinnaar, Stacey behoudt leidende positie

Publicatiedatum: 20-01-2007 18:21
De laatste échte etappe van de Dakar Rally 2007 betekende opnieuw feest voor Team Exact-MAN. Philippe Jacquot was de snelste bij de trucks tijdens de rit naar Dakar. Hans Stacey werd vierde en liep opnieuw uit op de nummer twee in het klassement, Ilgizar Mardeev.

"Eindelijk eens een keer eerste in plaats van vierde", vertelt Jacquot bij aankomst. "Mijn eerste etappeoverwinning in Le Dakar, geweldig. Hulde aan de monteurs en iedereen in het team dat ze mij deze overwinning hebben gegeven. Natuurlijk moet ik er zelf voor rijden, maar wat een truck is die MAN. Als mijn collega Hans morgen ook nog de rally winnend kan afsluiten is het helemaal feest. Volgend jaar is nog ver weg, maar bij dit team zou ik graag willen blijven."

De laatste stage van de rally bracht de deelnemers van Tambacounda naar Dakar, eindpunt van de rally en de hoofdstad van Senegal. De bewoners van de stad aan de zee gaven alle passerende deelnemers een warm welkom voordat ze hun voertuigen parkeerden in het laatste ’bivak’: de tuin van het hotel. Stacey was erg onder de indruk van het welkomstcomité in Dakar. "Ongelooflijk, wat een ontvangst", zegt hij. "Echt schitterend om bij de poort van het hotel al die Nederlanders te zien met vlaggen, toeters en bellen. Dat zijn de momenten dat je jezelf realiseert wat we gedaan hebben tot op heden. Ik was vandaag in goede doen en ben blij dat Philippe Jacquot zijn etappe heeft meegepakt. Hij heeft zich de afgelopen veertien dagen een prima teamgenoot getoond, ondanks het feit dat hij pas kort voor de rally in het team kwam."

Ook Franz Echter was zeer enthousiast over de etappe van vandaag. "Ook de laatste echte etappe hebben we goed doorstaan", aldus de Duitser. "Ik denk dat we de tiende plek in het algemeen klassement zeker hebben gesteld. Een prestatie van formaat met een truck die eigenlijk pas voor 2008 is gebouwd. Dit geeft hoop voor de komende jaren. MAN staat er goed voor!"

Een verbindingsroute van 124 kilometer bracht de trucks vandaag naar de start van de proef. Daar moest iedereen 225 kilometer lang vol aan de bak; het kostte de deelnemers uiteindelijk ruim drie uur. Het terrein was, net als gisteren, verraderlijk met korte bochten, smalle zandpaden en veel bomen. Bleven de MAN-trucks tot op heden verschoond van schade aan de voorruiten, vandaag gingen er door de laaghangende boomtakken twee aan diggelen. De monteurs konden dus toch nog even met de handen uit de mouwen om te zorgen dat de trucks er aan de finish weer strak bijstaan. Morgen rest nog het rondje om het Lac Rose van slechts 16 kilometer.

De sfeer in Dakar is uitermate goed bij het Exact-MAN team. Diverse concurrenten kwamen Hans Stacey alvast feliciteren met zijn prestatie in de rally van dit jaar. "Ik wil graag iedereen bedanken voor zijn of haar steun de afgelopen tijd in het gastenboek op de website van het team", besluit Stacey. "Daar put je kracht uit en het helpt je beseffen dat er heel veel mensen ons steunen. Ik ga vanavond lekker eten en douchen en kan niet wachten tot morgenmiddag op Lac Rose. Die bokaal gaan we pakken!"