Communicatie software Groen, Grond en Infra

Vakbeurs InfraTech TREKT meer bezoek

Publicatiedatum: 22-01-2007 19:16
De vakbeurs InfraTech, die afgelopen week plaatsvond in Ahoy Rotterdam, heeft met 15.328 bezoekers haar waarde voor de sector van grond-, water- en wegenbouw opnieuw bewezen.

De kwaliteit van het bezoek bleek uitzonderlijk hoog: meer dan 75% is betrokken bij de aanschaf van op de beurs geëxposeerde goederen en diensten. Opmerkelijk was de stijging in bezoekers vanuit de overheidssector, met ruim 25%. Het recordaantal van 423 exposanten was voor het eerst overzichtelijk ingedeeld naar een zestal thema’s, hetgeen door de belangstellenden zeer werd gewaardeerd.

 

Aanvankelijk leek de beurs zelfs af te stevenen op een absoluut bezoekersrecord: maar liefst 19190 mensen registreerden zich vooraf via de website van de beurs. Dat het feitelijke cijfer lager uitviel schrijft de organisatie toe aan de januaristorm die afgelopen donderdag het avondbezoek praktisch onmogelijk maakte.

 

Vernieuwde opzet

InfraTech 2007 kende een vernieuwde opzet. Onder de thema’s Mainports, Infrastructuur (incl. No-Dig), Stad & Land (incl. Verkeerstechniek), Materieel, Kennis & Innovatie en Water & Beheer waren naast de aannemers voor het eerst ook opdrachtgevers present. Instanties zoals Rijkswaterstaat, Gemeentewerken Rotterdam, Provincie Zuid-Holland en Hoogheemraadschap Delfland presenteerden zich met het aanbestedingsportfolio. Eyecatcher op de beurs vormde het InfraTheater. Met hoogwaardigheidsbekleders als de Directeur Generaal van Verkeer & Waterstaat de heer ir. L.H. Keijts trok het theater volle zalen.

 

Tijdens de openingsdag werd onder leiding van burgemeester Ivo Opstelten de InfraTech Innovatieprijs uitgereikt. Deze prestigieuze vakprijs voor de meest innovatieve vinding werd gewonnen door Ballast Nedam/Infra Consult + engineering met de inzending ‘Instand Bekisting Landhoofd’. InfraTech vormde als altijd een bijzonder innovatief platform met maar liefst 82 noviteiten en diverse informatieve congressen en seminars.

 

InfraTech wordt gesteund door Bouwend Nederland, CROW, CURNET, de NieuwBouw, NSTT, ONRI, PSI-Bouw, Werkgroep GWW van de Regieraad Bouw, WL/Delft, GEO-Delft, TNO en NWP.

 

Meer informatie: www.infratechahoy.nl