Communicatie software Groen, Grond en Infra

Dynapac: Atlas Copco

Publicatiedatum: 23-02-2007 11:04
Atlas Copco koopt voor plm. 900 miljoen dollar Dynapac AB. Atlas Copco heeft met investeringsmij Altor overeenstemming bereikt over de koop voor naar schatting $ 900 miljoen van Dynapac AB, fabrikant van afwerkmachines (Dynapac / Demag), walsen en (beton)verdichtingsmaterieel.

Nadat Dynapac in 2003 uit het Metso-concern werd 'verstoten' omdat het niet in de core-business paste van het Zweeds-Finse conglomeraat van fabrikanten van recyclingmachines, tractoren, auto's, papier en papiermachines, kocht Altor 2003 Dynapac dat onder leiding staat van de Nederlander Ronald Kok.

Dynapac heeft zes fabrieken waarvan twee in Zweden en een in Duitsland, realiseerde in 2006 een omzet van ruim $ 650 miljoen, telt 2.100 medewerkers en is wereldwijd actief in 115 landen. Met Dynapac wordt Atlas Copco actief in de wegenbouwsector die de komende jaren sterke impulsen krijgt uit de Chinese en Indiase markt waar Dynapac goed vertegenwoordigd is. V

oorlopig - zo meldt Atals Copco in een brief naar de klanten van Dynapac - blijft de naam Dynapac gehandhaafd Dynapac wordt in de Benelux vertegenwoordigd door Van der Spek in Vianen (NL)en Ternat (B)

www.dynapac.com