Communicatie software Groen, Grond en Infra

Challenger met NMS trailer

Publicatiedatum: 21-03-2007 15:20
Ag-Chem introduceert een nieuwe Terra-gator met NMS trailer op de Europese markt! De eerste 7 Challenger Terra-Gator 3244 met trailer zijn verkocht in Denemarken.

De nieuwe Challenger Terra-Gator 2244 en 3244 kunnen de NMS trailer trekken. Beide nieuwe Terra-Gators zijn voorzien van Michelin-1050/50R32 banden en het chassis kan in honden gang lopen zodat er een minimale bodemdruk ontstaat en gewasschade voorkomen wordt. De trailer is uitgerust met het nutrient managment systeem (NMS). De bediening van het NMS systeem vindt plaats door de Falcon VT terminal die standaard wordt geleverd op de Challenger Terra-Gator 2244 & 3244. De Falcon VT terminal voldoet aan de ISO-normen en is opgebouwd rondom een 260 mm breed touch screen scherm, dat tevens is voorzien van knoppen en een draaischijfkiezer om functies te selecteren en door menu's te 'scrollen'. Het is verbonden met de trailer via het CAN-Bus netwerk. Het paneel heeft tevens een SD-Datacard slot voor het overzetten van gegevens, bemestingskaarten, enz.

De NMS trailer chassis is zo ontwikkeld dat het de grote tankinhoud van 27.5m3 eenvoudig kan dragen. De as van de trailer is uitgerust met lucht remmen en de brede 1050/50R32 banden. De tank bestaat uit 2 compartimenten, en de bestuurder kan vanuit de cabine kiezen welk compartiment hij het eerst wil leeg maken.

De NMS trailer beschikt over een groot snij filter, een 9000l/min Borger pomp, en Superload laadsysteem. De Superload laadarm kan 125º draaien, en heeft 3 hydraulisch knikpunten. De centrifugaal pomp aan het einde van de arm kan nog eens 1.5m in en uit schuiven en tevens kan er met deze pomp nog gemixt worden.