Communicatie software Groen, Grond en Infra

Wacker + Neuson - Kramer

Publicatiedatum: 02-05-2007 14:13
Net voor Bauma maakten de familiebedrijven Wacker Construction Equipment AG en Neuson Kramer Baumaschinen AG hun intentie tot fuseren openbaar.
Weidemann kniklader in Wacker geel.Weidemann kniklader in Wacker geel.

Deze fusie moet in 2007 plaatsvinden en is ingegeven door beider visie dat men samen sterker staat in nieuwe markten als Azië en de USA. Bovendien overwogen beide ondernemingen de beursgang en dat blijft een belangrijke optie. De nieuwe onderneming zal Wacker Neuson AG gaan heten en ook de producten krijgen allemaal de naam Wacker Neuson. Met uitzondering van de Kramer wielladers die hun eigen naam houden en de merknaam Weidemann zal behouden blijven voor rood gekleurde knikladers die in de agrarische markten worden verkocht. Dezelfde laders worden in de kleur geel en onder de naam Wacker (straks: Wacker Neuson) aangeboden in de bouw en industrie.

In België is Wacker België begonnen met het vermarkten van de gele (Weidemann) knikladers in industrie en bouw terwijl Weidemann distributeur Lampaert in Lo-Reninge zijn eigen merk Weidemann blijft verkopen in de agrisectoren. Op Bauma 2007 stonden alle (Weidemann) knikladers onder de naam Wacker op de stand van Wacker.


Op Bauma stond al een Neuson minigraver met Wacker naam erop.Op Bauma stond al een Neuson minigraver met Wacker naam erop.