Communicatie software Groen, Grond en Infra

MF voor VAR

Publicatiedatum: 06-06-2007 10:28
Op 22 mei jl heeft VAR een nieuwe tractor in ontvangst genomen. De tractor zal gebruikt worden voor sproeiwerkzaamheden op en rond het VAR-terrein.

Afgelopen winter werd duidelijk dat de tractor van Evert-Jan Panhuis aan vervanging toe was. Samen met vertegenwoordiger de heer G. Wagemans van Bonhof heeft VAR een bezoek gebracht aan MechaTrac BV in Zutphen. Dit bedrijf is importeur Massey Ferguson tractoren in heel Nederland.

Al snel werd duidelijk dat de tractor type MF6480 een uitstekende opvolger zou kunnen worden van “de Waterman”. De  MF6480 heeft een maximaal vermogen van 155 ISO pk gecombineerd met een volledig automatisch schakelende Dyna-6 transmissie en een fluisterstille cabine 71dB(A). Het eigen gewicht van de tractor is circa 6 ton.

Aangezien de tractor voornamelijk door Evert-Jan bestuurd zal worden mocht hij de sleutels van de nieuwste aanwinst in ontvangst nemen uit handen van de heer G. Wagemans, van Bonhof.

De oude sproeitractor “De Waterman” was 35 weken per jaar onafgebroken in de weer met sproeiwerkzaamheden. In de zomer wordt er vanaf  half zeven ’s morgens tot elf uur ’s avonds gesproeid. Bij de compostering gaat dan de laatste ploeg naar huis en zij zorgen ervoor dat het terrein netjes en, stofvrij achter blijft.