Communicatie software Groen, Grond en Infra

Van het een…

Publicatiedatum: 18-09-2007 16:21
…komt het ander. Medewerkers van de firma Aertssen lazen in BMB over Dusseldorp's Caterpillar 345C graafmachine met lange sloopgiek.

Hun interesse ging uit naar de hydraulische TTS-breedteverstelling die door constructiebedrijf Tangelder in Silvolde is opgebouwd en Aertssen besloot meteen contact op te nemen.

Nog geen paar weken later is hun eigen Cat 345C met 18 m lange giek voorzien van een dergelijke TTS-breedteverstelling. De bijna 50-tons machine had oorspronkelijk een vaste onderwagen met een breedte van 4.160 mm met 900 mm brede rupsplaten. Na de ingreep door Theo Tangelder en zijn medewerkers, schuift de 345C in enkele minuten zijn loopwerken in tot een breedte van 3.500 mm en dat heeft zo zijn voordelen voor transport.

Tangelder bouwde zijn TTS-systeem inmiddels op acht grote Cat en Hitachi graafmachines van Te Kloeze-Bruyl, Jager, Dusseldorp, Langezaal en Aertssen en dat zullen er snel meer worden want de belangstelling voor zijn systeem is groot. Wellicht dat Tangelder binnenkort ook een grote Cat 385 gaat ombouwen. Op de kleine foto demonstreert Theo Tangelder de bediening van de breedteverstelling.