Communicatie software Groen, Grond en Infra

AP "Monster"-kilver

Publicatiedatum: 20-09-2007 10:35
In samenwerking met zijn Italiaanse partner heeft AP Machinebouw uit Emmeloord haar grootste en zwaarste laser-kilverbak ontwikkeld en geleverd. Afnemer, Loonbedrijf Van Diepen uit Spanbroek was geïnteresseerd in een zeer zware kilverbak voor zijn John Deere rupstrekker.

In overleg met Gerjan en Jack van Diepen kwam men tot de keuze van een kilverbak met een breedte van 7 meter, een bladhoogte van 1.40 meter en een eigen gewicht van maar liefst 8.500 kg. Het hoge eigen gewicht zorgt ervoor dat de kilver "on grade" blijft (exact op de ingestelde laserlijn). De unieke bladronding zorgt ervoor dat de grond door blijft "rollen" waardoor de capaciteit enorm is ( tot wel 12 M3)

De machine is uitgerust met Topcon's AG-system, een nieuw, vooruitstrevend lasersysteem ontwikkeld voor de agrarische sector. Het systeem meet het perceel in en berekent de gemiddelde hoogte. Daardoor kan de machinist in één keer op de gewenste hoogte rijden en heeft hij een grondbalans van "0"  De lachende derde is hierbij de klant want de firma van Diepen is door dit systeem gewoon sneller klaar.

De combinatie van Rupstrekker met zijn zeer hoge tractie en het Topcon AG-system maken de kilver tot een echte Monsterbak. 

www.ap-online.nl

www.loonbedrijfvandiepen.nl