Communicatie software Groen, Grond en Infra

Trilogie voor Peter van Schaik

Publicatiedatum: 06-10-2007 08:56
Peter van Schaik is voor de derde keer in Malaga Europees Kampioen geworden. Jan Maarten Schuurman zorgde met zijn 2e plek voor een Nederlands feestje.

Begin oktober arriveerden de deelnemers op het Malaga Demonstration and Learning Center van Caterpillar, waarna ze uitgebreide uitleg kregen. De dag erna werden de eerste drie testen gedaan met de graaflaadcombinatie, een starre dumptruck en een schranklader op rupsen. Precisie en concentratie zijn vanzelfsprekend geboden om zoveel mogelijk punten te halen. Van het Nederlandse team - bestaande uit Jacco van den Brink, Jan Maarten Schuurman, Peter van Schaik en John Janse - wisten Peter van Schaik en Jan-Maarten Schuurman de meeste punten te behalen. Daardoor konden ze met een goed gevoel beginnen aan de tweede wedstrijddag.

Op die dag werden de deelnemers losgelaten op de rupsgraafmachine, de mobiele graafmachine en de wiellader. De spanning liep aardig op, want de zenuwen leken bij zowel Peter als Jan-Maarten de overhand te krijgen. Op het onderdeel met de rupsgraafmachine lieten ze kostbare punten liggen, waardoor de Zweed Krister Persson een gooi naar de eerste plaats kon doen. John Janse zette met ‘zijn’ wiellader alles op alles om zoveel mogelijk punten te halen. En met succes! Hij eindigde als winnaar op dit onderdeel en wist uiteindelijk de vierde plaats te behalen in het algemeen klassement.

Omdat de punten van de laatste twee oefeningen niet bekendgemaakt werden, bleef het spannend tot het galadiner op vrijdagavond. De einduitslag is als volgt:

1. Peter van Schaik - Nederland
2. Jan-Maarten Schuurman - Nederland
3. Krister Persson - Zweden
4. John Janse -  Nederland
5. Thomas Klassen - Zweden
6. Niels Rasmussen - Denemarken