Communicatie software Groen, Grond en Infra

GrootJebbink levert 2e mobiel weegsysteem

Publicatiedatum: 11-01-2008 16:48
HKS Metals uit ’s-Gravendeel nam recent een tweede Pfreundt BGW-1 weegsysteem in gebruik. Het mobiele systeem, geleverd door GrootJebbink, levert de onderneming tijdwinst op.

HKS Metals is een toonaangevende onderneming op het gebied van recycling van zowel ferro als non-ferro metalen. In Nederland beschikt het bedrijf over zeven vestigingen, waar jaarlijks meer dan 1 miljoen ton ferro en 100.000 ton non-ferro schroot wordt verwerkt.
Het verladen van de kostbare non-ferro metalen, zoals messing, koper en aluminium, gebeurt op de hoofdvestiging in ’s-Gravendeel. Hier leverde GrootJebbink onlangs een tweede Pfreundt BGW-1 weegsysteem voor een overslagkraan.

Het weegsysteem is gemonteerd tussen de grijper en de steel van de overslagkraan en weegt de inhoud van de grijper. De kraanmachinist leest het gewicht af op een display in zijn cabine. Hij kan het te laden gewicht instellen, waarna het systeem óf aftelt, óf optelt tot de ingestelde hoeveelheid is geladen.

Voordat HKS Metals werkte met het mobiele weegsysteem, werd een vrachtwagen geladen en naar de weegbrug gereden om het gewicht te controleren.

www.grootjebbink.nl