Communicatie software Groen, Grond en Infra

Machinistenkampioenschap

Publicatiedatum: 18-01-2008 11:55
Op zaterdag 9 februari 2008 organiseren de regionale loon- en aannemingsbedrijven, branchevereniging Cumela en AB Midden Nederland in samenwerking met de regionale scholen een groots machinistenkampioenschap. Onlangs hebben we op de Fokveedag een voorproefje gedraaid en de reacties van deelnemers en publiek waren zeer enthousiast. Het doel van dit evenement is om de regionale grond, weg- en waterbouwsector in zijn geheel te promoten en de jeugd te enthousiasmeren voor het vak

Het machinistenkampioenschap wordt georganiseerd op het terrein van Korevaar Recyclingcentrale aan de Transportweg in Groot-Ammers (industrieterrein Gelkenes). Rond 10.00 uur starten we met een voorronde. In de middag komen de beste machinisten tegen elkaar uit in de finale. Aansluitend (ca.16.00 uur) worden de prijzen uitgereikt. De winnaar mag zich een jaar lang ‘de beste kraanmachinist van de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden’ noemen.

Van elk loon- en/of aannemingsbedrijf gevestigd in de regio Alblasserwaard en Vijfheerenlanden kunnen maximaal twee machinisten meedoen (vanaf 18 jaar) aan de wedstrijd. Het inschrijfgeld bedraagt € 100,- per deelnemer. Van deze bijdrage wordt de totale promotie (brochure, advertenties, posters en flyers) bekostigd. Als deelnemend bedrijf komt uw logo hierbij natuurlijk ook in beeld.

Voor de jeugd
Ook voor de jeugd van12 tot 18 jaar worden behendigheidsproeven georganiseerd op kleinere machines. Deelname is gratis en er zijn leuke prijzen te winnen. De jeugd kan van 10.00 - 14.30 uur meedoen.

Showen machines
Naast het wedstrijdgedeelte is het de bedoeling dat de deelnemende bedrijven hun ‘paradepaardjes’ op machinegebied showen. Elk deelnemend bedrijf mag 2 machines op deze dag presenteren. Om een divers machinepark te krijgen willen we graag van te voren weten welke machine(s) u meeneemt.

Kom in het leerbedrijf
Tijdens het evenement zijn ook de regionale scholen van de partij. Leerlingen en ouders worden uitgenodigd om kennis te maken met de regionale grond-, weg- en waterbouwsector. De regionale scholen geven voorlichting over de opleidingsmogelijkheden in deze sector en bij de stand van AB Midden Nederland kan men terecht voor nadere informatie over de BBL (beroepsbegeleidend leren) opleiding.

AB Midden Nederland verzorgt de organisatie en de promotie van deze dag. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Ans de Bie (tel. 030-2292252) of Wilko Kortleve (tel. 0184-417777).

Aanmelden kan hier.