Communicatie software Groen, Grond en Infra

Kaeser Mobilair 123 – kracht en efficiency gecombineerd

Publicatiedatum: 08-02-2008 13:52
Dehaco B.V. introduceert de nieuwe Kaeser Mobilair 123 ’s werelds eerste mobiele compressor die standaard is uitgevoerd met een elektronisch motormanagement. Het innovatieve ‘Sigma Control mobile’ systeem staat daarbij onder alle omstandigheden garant voor een betrouwbare en efficiënte drukopbouw, met een indrukwekkend volume van 10,6 m3 perslucht per minuut bij een druk van 10 bar.

De Mobilair 123 is gebaseerd op het concept van de M 122 die in het voorjaar van 2007 werd geïntroduceerd, maar gaat nog een stap verder. Ook deze jongste toevoeging aan de catalogus van Kaeser beschikt over de TCD 2012 viercilinder turbodiesel van Deutz, gecombineerd met de modernste elektronisch gestuurde common-rail injectie. Dankzij deze innovatieve techniek bedraagt het vermogen 88 kW bij 2.100 tpm (M 122: 82 kW bij 2.300 tpm), wat heeft geresulteerd in een aanzienlijk hogere werkdruk en luchtvolume.

Werkdruk               Luchtvolume
(bar)                         (m3 /min)
8,6                            11,4
10                             10,6
12                             9,1
14                             8,1

Daarbij is ook het toch al zeer efficiënte koelsysteem verder verbeterd om bestand te zijn tegen het hogere vermogen. Het systeem is ontworpen rond een robuust ALKO chassis met een maximale belastbaarheid van 2.200 kilo.

Een uitgebreid aantal opties maakt de Mobilair 123 tot een flexibel systeem voor de meest uiteenlopende toepassingen. Indien gewenst is de M 123 zelfs leverbaar in een skid-uitvoering, in plaats van op een standaard chassis. Met toevoeging van speciaal ontwikkelde componenten is de M 123 in staat om gekoelde, gedroogde en olievrije perslucht te produceren, conform de specifieke eisen die bijvoorbeeld voor betonsaneringen of voor ademlucht bij bouwplaatsen in tunnels worden gesteld.

Sigma Control mobile –compressortechniek voor de toekomst
Een geavanceerd motormanagement zorgt niet alleen voor een groter motorvermogen, maar levert ook een bijdrage aan een gunstiger brandstofverbruik. Om het efficiënte potentieel van de M 123 ten volle te kunnen benutten, ontwikkelde Kaeser Kompressoren speciaal voor deze productserie een innovatieve elektronische aansturing. Dit Sigma Control mobile (SCm) systeem omvat een ultramodern motormanagement en diagnosemogelijkheden, waardoor een maximale hoeveelheid perslucht kan worden gekoppeld aan een optimale brandstofefficiency.

Het SCm-systeem werd op maat gemaakt voor de Kaeser Mobilair producten en is dan ook berekend op de meest extreme omstandigheden. Het controlepaneel, het scherm en de bedieningsknoppen worden beschermd door een robuuste metalen behuizing, terwijl het systeem conform de IP65-norm is beschermd tegen elektromagnetische straling. Het systeem functioneert optimaal bij temperaturen tussen –20oC en +70oC. Uitermate praktisch is ook het LCD-scherm met belangrijke gegevens over het systeem. Een overzichtelijke menu-indeling zorgt ervoor dat alle functies van de M 123 op eenvoudige wijze kunnen worden aangestuurd, eventueel zelfs op afstand. Een ander kenmerk zijn de uitgebreide diagnosemogelijkheden voor de motor, waarmee onverhoopte storingen en noodzakelijk onderhoud worden aangegeven. Gebruikers van de M 123 weten zich dan ook verzekerd van alle voordelen die moderne compressortechnologie te bieden heeft, met praktische gebruiksmogelijkheden en voortreffelijke prestaties.