Communicatie software Groen, Grond en Infra

Beste machinist: Lean de Jong

Publicatiedatum: 15-02-2008 14:54
De eerste echte zonnige dag van het jaar, zo’n 2000 bezoekers, fanatieke deelnemers en een groot aantal bedrijven die de kans aangrepen om de nodige PR te maken voor hun activiteiten in de grond-, weg- en waterbouw.

Het eerste machinistenkampioenschap 2008 dat zaterdag op het terrein van Korenet Recycling in Groot-Ammers werd gehouden was vanaf het begin meteen een groot succes. De basis voor een jaarlijks terugkerend evenement is hiermee zeker gelegd.

In de ochtenduren vonden er voorrondes plaats met de 37 deelnemers waarna er 12 machinisten de halve finale ingingen; Milles van Vliet, Theo Muilwijk, Jan Schippers, Arien v/d Pas, Peter Koemans, Rowin van Musscher, Bram Zuidam, Lean de Jong, Mark-Anton v/d Spek, Piet Hak, Gert-Jan v/d Neut en Bastiaan van Meeteren.

Hierin scoorden Piet Hak, Lean de Jong, Mark-Anton v/d Spek en Gert-Jan v/d Neut het best en gingen in de finale uitmaken wie de titel ‘beste kraanmachinist van de Alblasserwaard / Vijfheerenlanden’ een jaar mag dragen. Met de volgende resultaten en prijzen;

1e: Lean de Jong, reis Malaga (gesponsord door PON CAT Equipement + wisselbeker
2e: Mark-Anton v/d Spek, navigatiesysteem gesponsord door Telepointer Rietveld
3e: Gert-Jan v/d Neut, Mobiele telefoon gesponsord door Telepointer Rietveld

Ook de jeugd van 10 tot 18 jaar had de mogelijkheid om de verschillende machines te leren kennen. Voor deze categorie werd ook een wedstrijd georganiseerd waarbij het ‘spijkerpoepen’ en het banden stapelen de onderdelen waren.

Michel de Kreij kwam na twee onderdelen als winnaar naar voren. Hij won een digitale camera. Goede tweede werd Dennis Mourik (mobiele telefoon) en Lennart v/d Heuvel (miniatuur kraan) nam als derde plaats op het podium. Elke deelnemer kreeg als aandenken een leuke sleutelhanger.

Tijdens de pauze had de spelorganisatie een entertainende wedstrijd georganiseerd tussen de bazen van de drie bedrijven die samen met AB Midden Nederland zitting hadden in de organisatie en hun kranen belangenloos beschikbaar gesteld hebben voor de wedstrijdonderdelen.

Wim Korevaar (Korevaar bv), Wim de Kreij (W.H. de Kreij VOF) en Martin de Kuiper (De Kuiper Nooderloos bv) kregen de opdracht om met een aan de kraan bevestigde ‘bokkepoot’ hun eigen kraan na te tekenen op een grote schildersezel. Het publiek was de jury en zij klapten het hardst voor de creatie van Wim Korevaar die daarmee de slagroomtaart - beschikbaar gesteld door Bakkerij Van der Grijn - won en natuurlijk de eer van de dag.

Op het wedstrijdterrein stond ook een grote puinbak met inhoud waarvan het publiek het gewicht kon raden. Het juiste gewicht was 10.500 kilo. Theo Haag zat met 10.300 kilo het dichtste bij de inhoud. Hij won hiermee een mobiele telefoon die door Telepointer Rietveld ter beschikking werd gesteld.

De uitslag van de puinprijsvraag:
1. Theo Haag, 10.300 kg
2. E.J. Romijn, 10.230 kg
3. Lars Verhaar, 10.200 kg
4. J.W. Boogert, 10.800 kg
5. L.J. de Jong, 10.800 kg

De organisatie kijkt terug op een fantastische dag die in 2009 zeker een vervolg zal krijgen voor deze regio. Daarnaast zijn de plannen er voor het organiseren van eenzelfde wedstrijd voor de regio Utrecht / Kromme Rijnstreek, dus machinisten van deze regio ....... wij hebben de smaak te pakken! De uitnodiging volgt!


De drie prijswinnaarsDe drie prijswinnaars