Communicatie software Groen, Grond en Infra

6 aangepaste DAF-trekkers voor betontransport

Publicatiedatum: 26-04-2008 12:26
A. van Velsen Transport BV in Stompwijk heeft de eerste drie DAF FTG CF85.410 trekkers uit een serie van zes stuks in ontvangst genomen.
Vorig jaar werd de eerste serie van drie afgeleverd. De betreffende trekkers worden ingezet met betonmixeropleggers. De opbouw van die mixers wordt verzorgd door Boogert Service in Nieuwerkerk en Mulder Europe in Dordrecht. De voertuigen zijn deels ter vervanging bedoeld en deels ter uitbreiding van het wagenpark dat nu uit 18 eenheden bestaat. De nieuwe DAF’s hebben een vanuit de cabine bedienbare schuifkoppelschotel en een zwaardere vooras, waardoor een optimale asdruk kan worden gerealiseerd die een betere toegankelijkheid op zwaar terrein mogelijk maakt en een grotere bodemvrijheid biedt. Om de gevaren van de dode hoek zoveel mogelijk weg te nemen is er gekozen voor een camerasysteem. En de verticaal geplaatste uitlaat draagt bij aan een schonere werkomgeving rondom het voertuig.

Aad van Velsen is in 1995 begonnen in Zoeterwoude met een onderneming die zich toelegde op dienstverlening en transport. Twee jaar later verhuisde het bedrijf naar Stompwijk, waar het inmiddels 20 medewerkers heeft. Naast het rijden van betonmortel verzorgt het bedrijf onder meer vervoer van grind, zand, grond en puinafval met kiptrailers. Sinds vorig jaar mei heeft Van Velsen ook een vestiging in Oosterhout en medio dit jaar volgt jaar een vestiging in Barneveld. Daarnaast maakt Aad van Velsen maakt deel uit van het Dakar-team van Ginaf Rally Power als navigator en chauffeur. Ook is hij wekelijks een avond bij Ginaf in Ederveen te vinden, waar hij meewerkt aan het prepareren van de rallytrucks.

De sleutels werden overhandigd door Anton van der Niet (Blom’s Automobielbedrijven, Zoeterwoude) aan directeur Aad van Velsen.De sleutels werden overhandigd door Anton van der Niet (Blom’s Automobielbedrijven, Zoeterwoude) aan directeur Aad van Velsen.