Communicatie software Groen, Grond en Infra

Gele Engel…

Publicatiedatum: 25-04-2008 12:40
De Duitse ADAC is de grootste automobielclub in Europa. De organisatie beschikt over een enorme vloot voertuigen waarmee langs de Duitse autowegen adequaat hulp verleend wordt.
Lichte bestelwagens, ingericht als mobiele werkplaatsen, trucks voor groter werk en zelfs helikopters voor noodsituaties. Vanwege hun kleur en de situatie rondom de inzet, worden de voertuigen 'Gele Engelen' genoemd. Maar weinig mensen weten dat ADAC ook verreikers in het park heeft. In dezelfde gele kleur en met reflectiestickers als de auto's en trucks.

Een voorbeeld van inzet van een Merlo verreiker betreft het ruimen van de lading van een gekantelde vrachtwagen. Tonnen versgeplukte appels rolden over de weg en in de berm en er ontstonden grote verkeersopstoppingen door deze onveilige situatie. Automobilisten in de file zagen eerst dat de Merlo Panoramic P40.17 starre verreiker met de bak de appels in een andere vrachtwagen laadde. Groter was de verbazing toen ze vervolgens de Merlo - getooid met haak en kabel - de truck en de aanhanger weer op de wielen zette. Daarmee bewijst de P40.17 volkomen terecht deel uit te maken van de vloot 'Gele Engelen' van ADAC.