Communicatie software Groen, Grond en Infra

Eerste Volvo ECR48C binnendraaier

Publicatiedatum: 28-04-2008 16:42
Ed Hooijschuur is zelfstandig ondernemer en actief in diverse grondwerkzaamheden. Onlangs werd bij Ed de eerste Volvo ECR48C afgeleverd. Het is de eerste nieuwe ECR48C binnendraaier die in Nederland in gebruik wordt genomen.
Voor Ed is het een dubbele primeur, want het is ook de eerste machine die hij aanschaft. Ed is erg enthousiast over Volvo machines. “Volvo is mij niet onbekend, ik heb er goede ervaringen mee vanuit het verleden. In loondienst draaide ik op een Volvo EC45 midigraver, hierover was ik erg tevreden”.

De ECR48C is net als alle andere compacte Volvo graafmachines een zeer solide en wendbare graafmachine. Naast de compactheid van deze graafmachine beschikt hij over brede rupsen en een breed onderstel, dit geeft een goede stabiliteit, wat zeker een pluspunt is tijdens het werk. De ECR48C heeft als voordeel dat de machine binnen zijn rupsen draait en het werk in met name krappe ruimtes makkelijk kan worden verricht.

De nieuwe Volvo ECR48C beschikt over een krachtige Volvo D2.2DCAE2  motor met garantie voor een hoog hydraulisch vermogen. Door de makkelijke toegankelijkheid van de motor is het dagelijkse onderhoud van de machine een fluitje van een cent. “Naast genoeg capaciteit is comfort ook belangrijk voor een machinist en dat vindt je bij deze Volvo. De ECR48C is een compacte machine, maar beschikt toch over een ruime en ergonomische cabine”, zegt Ed Hooijschuur. “Hierdoor is het extra prettig werken en zit je comfortabel tijdens de werkzaamheden, waardoor je met gemak langer door kan werken”. Ik ben erg content met deze nieuwe aanwinst. Met de Volvo ECR48C kan ik jaren vooruit en ik kan er veelzijdige klussen mee verrichten”.