Communicatie software Groen, Grond en Infra

Volvo vernieuwt machinetypes in compacte gewichtsklasse

Publicatiedatum: 30-04-2008 16:48
Binnenkort maakt de nieuwe Volvo EC27C compact rupsgraafmachine zijn opwachting. Deze sterke EC27C, uitgevoerd in modern design en voorzien van een ruime cabine, vervangt de Volvo EC25 en EC30 graafmachines.
Ook de EC55BPRO krijgt een vervanger, de EC55C. Zowel de EC27C als de EC55C heeft het uiterlijk en design van de Volvo EC35C en ECR48C, die beiden vorig jaar werden geïntroduceerd.

Volvo blijft vernieuwend bezig. In de komende jaren worden alle compact graafmachines vervangen door nieuwere types. Diverse tests en vergelijkingen met andere merken wijzen nu al uit dat de Volvo compact graafmachines de hoogste graafkracht hebben die in de markt verkrijgbaar zijn.

Volvo maakt het de machinist makkelijk, de motor is aan de rechterkant geplaatst waardoor deze zeer goed toegankelijk is. De machine is standaard voorzien van fingertip control, een proportionele bediening op de bedieningshendels. De deur van de cabine in geopende maar vergrendelde stand, geeft geen problemen met de ruimte, deze valt namelijk binnen de draaicirkel van de machine. Op het schuifblad zit een zogenaamde zweefstand, deze volgt de contouren van de weg, ideaal voor het schoonschuiven van een straat.

Compact wielladers
De Volvo wiellader L25B is nu ook leverbaar met een Z-frame. De keuze bestaat dan uit het huidige parallelframe of het optionele Z-frame om de uitrustingstukken met de Volvo wiellader L30BPRO en de oudere types Zettelmeyer (602 enz.) te kunnen wisselen.