Communicatie software Groen, Grond en Infra

Noord-Hollandse wegenbouwers gestopt met roken

Publicatiedatum: 13-05-2008 15:02
Vier stoere wegenbouwers uit Noord-Holland zijn de uitdaging aangegaan om te stoppen met roken. Ze doen mee met het nieuwe zaterdagavondprogramma ‘Ik Wed Dat Ik Het Kan!’ dat op 26 april zijn primeur had.

Een van de wegenbouwers, de 43-jarige Rik Smit uit Heiloo, weet dat de verleiding groot is om tijdens ‘stilstaande’ momenten op het werk een sigaretje op te steken. “Voor mij en mijn collega’s is het dan ook een enorme uitdaging om de sigaretten links te laten liggen. Zelf ben ik vooral gestopt om daarmee het goede voorbeeld aan mijn kinderen te geven en vanwege mijn gezondheid.”

De wegenbouwers Rik, Nico, Arnold en Robin zijn de strijd aangegaan met vier andere stoppersgroepen: de bloedbankcollega’s uit Rotterdam, de kroegtijgers uit Amsterdam, de Gooische vriendinnen en de BN’ers, onder wie Boer Frans en Hollands Next Top Model, Kim Feenstra. “De concurrentie is hevig”, zegt Nico Visser uit Medemblik. “Maar we geven onszelf een goede kans. We willen gewoon allemaal heel graag stoppen met roken. Onze werkgever vindt onze gezondheid belangrijk en steunt ons van harte in ons streven. We hebben dan ook toestemming gekregen om tijdens het werk gefilmd te worden door een cameraploeg van ‘Ik Wed Dat Ik Het Kan!’”