Communicatie software Groen, Grond en Infra

Iveco Trakker naar Amsterdam

Publicatiedatum: 09-07-2008 10:16
Onlangs heeft Rutte Transport uit Amsterdam de eerste 5-assige Iveco Trakker met gestuurde, hefbare 10 tons naloop as in ontvangst genomen. De Iveco Trakker is geleverd door Truckland Kennemerland.
De eisen die Rutte stelde bij de aanschaf van dit voertuig waren hoog, dit door het feit dat de voertuigen van Rutte ook de binnenstad in moeten kunnen. Op de lijst van eisen stonden o.a. dat het voertuig moet beschikken over luchtvering op de tandemstel, 3 gestuurde assen, zeer korte draaicirkel, geautomatiseerde versnellingsbak en natuurlijk de Euro 5-norm. Op grond van de goede ervaringen met Truckland met vestigingen in Amsterdam, Schiphol en Zaandam, welke al eerder een 7-tal IVECO Trakkers heeft geleverd, heeft Rutte Truckland gevraagd een goede oplossing te vinden voor al deze eisen.

Zo ontstond op basis van een IVECO Trakker 8x4 met luchtgeveerd tandemstel een 47-tons voertuig, waarbij IVECO-dealer Schouten te Almkerk het inkorten van de wielbasis en het monteren van een 10-tons luchtgeveerde, gestuurde naloop as heeft verzorgd. De opbouw van de HMF 1643 Z autokraan en een 32-tons HTS kabelinstallatie zijn uitgevoerd bij HMF dealer en hydrauliek expert Derkx & Davidson te Haarlem.

Rutte Transport is een onderdeel van de Rutte Groep welke opgericht is in 1958. Onder de Rutte Groep vallen ook Rutte Wegenbouw, Rutte bouw en Rutte Beheer.