Communicatie software Groen, Grond en Infra

Hoogheemraadschap kiest voor CAT 308C CR

Publicatiedatum: 01-09-2008 14:31
Onlangs heeft het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier haar nieuwe Caterpillar 308C CR rupsgraafmachine in gebruik genomen. De CAT moest wel voorzien worden van specifieke aanpassingen om voor vele werkzaamheden van het Hoogheemraadschap ingezet te kunnen worden.
Willem, de machinist van de machine is nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van deze machine. ”De werkzaamheden van het Hoogheemraadschap zijn zeer divers. Een van de belangrijkste werkzaamheden is het in stand houden van erf afscheiding en dit betekend veel maaikorf werk aan slootoevers. Wij zochten hiervoor een redelijk lichte machine met een groot bereik. Tegelijkertijd moest de machine ook inzetbaar zijn voor normale graafwerkzaamheden, waarbij een groot bereik minder van belang is.”

De machine heeft twee giek combinaties; de standaard giek en een retrofit giek met een bereik van maar liefst 9 meter. Daarnaast is de machine verder voorzien van rubbertracks, waardoor de machine perfecte grip behoudt en het, vaak drassige, grasland niet beschadigt.